Du kan återställa Windows 10 på tre sätt

Även om Windows 10 är ett tillförlitligt operativsystem kan saker gå fel. Ibland är den enda lösningen att återställa din Windows 10 och återställa den till fabriksinställningarna. I den här artikeln kommer vi att diskutera tre sätt att göra det på.

Det första alternativet som vi diskuterar tar bort allt från ditt system. Om du tvingas göra detta, förhoppningsvis kommer du att ha en säkerhetskopia av dina filer någonstans (annars måste du skapa en annan). Gå sedan till Inställningar och Uppdatera & säkerhet . Till vänster ser du rubriken Systemåterställning . Klicka på det och sedan under Den här datorn Återställ-knapp Komma igång . Välj Ta bort alla på nästa skärm . Om du tänker sälja datorn klickar du också på Ändra inställningar . Genom dataradering till Pådu kan vara säker på att all din data är borta. Om du bara vill återställa ditt eget system är det inte nödvändigt. Klicka nu på knapparna för att fortsätta bekräfta din begäran medan du kontrollerar de extra alternativ som erbjuds. När du har tryckt på återställningsknappen går det inte tillbaka.

Vi har skapat en vacker online-kurs för Windows 10. Tillsammans med en 180-sidig bok lär du dig allt om detta operativsystem. Med extra övningsfrågor för att testa dina kunskaper och tydliga videohandledning där de avancerade delarna av Windows 10 förklaras ännu mer för dig.

Återställ Windows 10: Spara filer

Du börjar med att upprepa de första stegen som beskrivs ovan. Men i det avsnitt där du tidigare valde Ta bort allt väljer du nu Behåll mina filer . På nästa skärm kan du ange om du vill att appar och inställningar, som är standard, ska återställas under nästa installation. Välj Nej om du inte vill. På skärmen som följer kan du begära att listan med appar tas bort. Om du klickar på det ser du en lista över program som inte kommer från Microsoft Store och därför måste installeras igen manuellt via webben eller installationsfilen. Den listan kommer också att visas på skrivbordet efter installationen. Nu kan du bekräfta ditt val.

Återställ Windows 10: nystart

Då har vi det tredje alternativet. Om du väljer en ny start förlorar du inte alla dina filer. Du får dock tillgång till Windows 10 som datorn ursprungligen kom med. Denna installationsfil kommer från Microsoft. Om du använder en PC eller bärbar dator av ett visst märke, väljer du bättre de normala fabriksinställningarna, för annars har du chansen att du kommer att ta bort vissa drivrutiner och program när Windows installerar om sig själv.

Öppna Windows säkerhetsinställningar och gå till Enhetsprestanda och status . Klicka på Mer informationstexten längst ner under Ny start . Tryck på knappen för att komma igång . Klicka nu på Nästa några gånger (du kommer också att se en lista över appar som du behöver installera om här) tills borttagningen och ominstallationen kan börja.