Så här ändrar du appikonerna i Android

Android erbjuder många alternativ för personalisering. På så sätt kan du inte bara ändra din bakgrund utan även installera och anpassa helt nya bärraketer. Men visste du att du också kan justera utseendet på appikonerna efter din egen smak? Du kan ändra dina appikoner i Android med tipsen nedan.

Ändra appikoner i Android kan göras på två sätt. Som vi nämnde tidigare kan du helt ändra utseendet på din telefon genom att själv installera och anpassa en launcher. Det andra sättet att ändra dina appikoner är att ladda ner ett speciellt ikonpaket för det.

Appikoner ändras med en startprogram

Vi har tidigare gjort en artikel om de 5 bästa bärraketerna för Android. För att anpassa utseendet på din telefon kan du välja en av dessa bärraketer. Men det finns naturligtvis många fler alternativ i Playstore. Var noga med att kolla recensioner från andra användare för att se hur du gillar startprogrammet i fråga och kontrollera även om appen i sig är kompatibel med din enhet.

När du har installerat startprogrammet efter eget val kommer det automatiskt att fråga om du vill ställa in appen som standard. För den här artikeln kommer vi att använda Nova Launcher. I den här appen kan du ställa in nästan allt efter din egen smak. Du kan till exempel bestämma formen på dina appikoner genom att gå till Nova Launcher-inställningarna och sedan ikonstilatt välja. Genom att justera skjutreglagen kan du skapa runda, fyrkantiga eller till och med ovala ikoner själv. Du kan också justera om du vill se apparna bredvid varandra eller om du vill att de ska visas i en lista. Skapa ditt eget färgschema genom att matcha bakgrundsfärger med färgen på beskrivningarna och du är på god väg. Om du aldrig har arbetat med en launcher förut tar det en stund att behärska alla alternativ och funktioner.

Appikoner ändras med en app

Letar du verkligen efter ett helt annat utseende för dina appikoner? Då kan du också ladda ner ett ikonpaket. Dessa förpackningar kan också användas i kombination med Nova launcher. På så sätt kan du göra ännu fler justeringar.

Med en app är det enkelt att ändra utseendet på dina appikoner. Du laddar bara ner en app med ikoner som tilltalar dig, eller som ger möjlighet att lägga till dina egna bilder till ikonerna. Exempel på ikonpaketappar är Viral iconpack, Awesome Icons och Icon changer. I dessa appar kan du välja appen vars ikon du vill ändra. Välj sedan önskad ersättningsikon eller ta ett foto själv. Med Awesome Icons kan du också ladda flera ikonpaket och sedan välja bland alla tillgängliga ikoner.