JBL Bar Studio - Komprimera allas vän

Vi känner främst JBL från trådlösa Bluetooth-högtalare, men den amerikanska ljudtillverkaren har också varit ett populärt varumärke i världen av hemmaljud i flera år. I det segmentet har JBL något för alla. Vi fick arbeta med den minsta soundbar i sortimentet: JBL Bar Studio.

JBL Bar Studio

pris

€ 179, -

Anslutning

HDMI-ARC, optisk in, hörlursingång, bluetooth

Frekvensomfång

60Hz - 20kHz

Kraft

30 Watt

Vikt

1,4 kg

Mått

61,4 x 5,8 x 8,6 cm (B x H x D)

Färg

Svart

Hemsida:

www.jbl.nl

8 Betyg 80

  • Fördelar
  • HDMI-ARC
  • Smart
  • Bra ljud för storlek
  • Massor av ljudanpassningsalternativ
  • pris
  • Negativa
  • Surroundläge
  • Mellanområdet är inte alltid detaljerat

JBL Bar Studio är tillräckligt kompakt för att passa i nästan vilken TV som helst, oavsett hur smal dina TV-möbler är. På grund av den matta svarta ytan och bristen på slående kontraster smälter soundbaren snabbt in i interiören. På toppen hittar vi fyra knappar, med vilka du kan slå på och av soundbaren, bestämma volymen och en för att växla mellan de olika ljudkällorna.

HDMI-ARC

För det senare ger JBL Bar Studio dig ett överraskande antal alternativ. På baksidan av ljudfältet finns ingångar för ett USB-minne, en optisk ingång, en AUX-hörlursingång och en HDMI-port för en HDMI ARC-anslutning till din TV. I synnerhet stödet för HDMI ARC är ett stort plus, eftersom du helt enkelt kan reglera volymen på soundbar med fjärrkontrollen på din TV. Soundbar är till och med så smart att du också kan använda fjärrkontrollen på din TV för att justera volymen om du till exempel spelar musik i soundbaren via en Bluetooth-anslutning med din smartphone.

Lysdioder

Du kan också använda den medföljande fjärrkontrollen. Den kompakta fjärrkontrollen har en ganska enkel design och ger dig lite fler alternativ än knapparna på soundbaren. Du kan till exempel bestämma mängden bas, aktivera ett ljudläge som SPORTS, SPEECH eller MUSIC, slå på Surroundläge och slå på nattläget, som dämpar höga ljud för att inte irritera grannarna.

Eftersom JBL Bar Studio inte har någon skärm kommunicerar ljudfältet med användaren med hjälp av fem LED-lampor på vänster sida av högtalargallret. Till exempel kan du se från färgen på lysdioderna vilken ljudkälla som spelas och antalet lysdioder anger vilken av de fem ljudlägen som är aktiv. Volymen och mängden bas indikeras också av mängden lysdioder som tänds när du justerar detta med fjärrkontrollen. Lamporna slocknar också efter anmälan för att inte distrahera tittaren från vad som händer på skärmen. Denna minimalistiska soundbar har fler funktioner ombord än du kanske tror.

Ljud

Soundbar stängs automatiskt av efter 10 minuters inaktivitet, men kommer också att slå på sig själv när aktivitet upptäcks. Ljudfältet slås på automatiskt när TV: n slås på, så att ljudfältet är omedelbart klart när något visas på skärmen. Den lilla soundbaren producerar ett ganska centrerat ljud, vilket inte är förvånande med tanke på dess storlek. När du lyssnar på soundbaren från en sned vinkel går många detaljer snabbt förlorade. Om du sitter precis framför TV: n har JBL Bar Studio tillräckligt med volym för det mindre vardagsrummet. Om du sällan höjer volymen är soundbaren till och med tillräckligt hög för det medelstora vardagsrummet.

Tyngdpunkten för ljudet ligger naturligtvis främst på de höga och låga områdena, vilket kan höras väl vid lägre och normala volyminställningar. Detta gör att vissa scener och även musik låter mycket energiska. Vid högre volymer är det centrala området snöat under. Då drunknar ibland mer än önskat av bakgrundsljud som en siren eller en spänningsbyggande baslinje. Med musik märks detta också eftersom instrument som gitarr och piano är mindre närvarande.

Vid normala volymer är ljudet bra och basen är särskilt bra för en så liten soundbar. Tv-tittare som inte är fans av detta kommer gärna att använda förmågan att justera mängden bas. Du kan också helt enkelt justera mängden bas med olika ljudlägen. Tyngdpunkten ligger fortfarande inte precis på mellanområdet, så att ljudbilden blir väldigt tydlig när basen minskar. Om bas är en viktig egenskap för dig kommer JBL Bar Studio inte att besvikna trots sin kompakta storlek, förutsatt att du håller volymen begränsad.

När du slår på Surround Mode blir ljudet i den kompakta soundbaren märkbart större. Ljudfältet var framför TV: n, men när det här läget slogs på verkade det som om två högtalare placerades på TV: ns höjd. Det låter inte som ett surroundljud utan snarare som en bredare 2.0-installation. Det är fortfarande ett smart trick, som tyvärr inte påverkar ljudkvaliteten. På det här sättet får mitten och det höga området ett stort lyft, vilket gör att ljudet ibland blir lite skrämmande. Detta behöver inte vara en katastrof för talkshower, men filmer och serier med mer action och särskilt musik låter inte snyggt i det här läget - speciellt vid högre volyminställningar.

Slutsats

JBL Bar Studio är en kompakt soundbar med tillräckligt med ljud för många vardagsrum. Antalet anslutningar och närvaron av HDMI-ARC ökar användarvänligheten och soundbaren är också förvånansvärt smart. Surroundläget är trevligt men inte tillräckligt bra för att motivera försämringen av ljudkvaliteten. Lyckligtvis är det normala läget absolut inget straff att lyssna på tack vare de utmärkta högtalarna i soundbaren och de många alternativen för att justera ljudet. För älskare av en energisk ljudbild är den prisvärda JBL Bar Studio en mångsidig vän för alla och soundbaren ger ljudet från din TV en fin boost utan att ta upp hela TV-möblerna.