Det här är de bästa Windows 10-apparna

Microsoft Store har inte samma mängd appar som Google Play Store och Apple App Store, men det innehåller ett stort antal användbara appar. Vi väljer de mest användbara appar som inte bör saknas i din Windows 10-miljö, det här är de bästa Windows 10-apparna.

Tips 01: Installera appar

Du öppnar Microsoft Store via Start-menyn: klicka på Start, skriv Store och klicka på Microsoft Store . Innehållet i Microsoft Store är indelat i olika kategorier, såsom produktivitet och spel . Klicka på en flik för att öppna motsvarande kategori. Du kan också söka direkt efter en specifik app. För att göra detta, använd sökrutan längst upp till höger i fönstret. Använd också den här sökrutan för att hitta de appar som vi diskuterar i den här artikeln.

Nya versioner av appar laddas ned automatiskt regelbundet. Du kan också göra detta manuellt. Klicka på knappen Mer information och välj Nedladdningar och uppdateringar . Klicka sedan på Ladda ner uppdateringar . Välj Mitt bibliotek för en fullständig översikt över installerade appar . Tillgängliga appar visas till höger i fönstret. Från menyn till vänster kan du sortera apparna i full vy, vilka appar som nu är installerade, vilka som var men inte längre, vilka appar som är redo att installeras och vilka appar som nyligen har laddats ner eller uppdaterats. För att justera de allmänna inställningarna i butiken, klicka på Mer information och välj Inställningar .

Tips 02: Enhetshantering

Du kan "länka" upp till tio olika enheter till Microsoft Store. När maximumet har uppnåtts kan du inte längre ladda ner appar och spel. För att åtgärda detta, koppla ur en annan enhet för att skapa utrymme igen. Begär en översikt över parade enheter för att se vilka enheter som är anslutna. I Microsoft Store väljer du Mer information (knappen längst upp till höger i fönstret, igenkännlig av de tre punkterna) och klickar på Inställningar . Klicka på Hantera dina enheter under Offline-behörigheter . En ny sida med en översikt över parade enheter öppnas.

Dessa kan vara datorer, men också andra enheter som telefoner. Finns det för många? Kontrollera vilka enheter du inte längre vill länka till Microsoft Store. Klicka på Ta bort länk och bekräfta åtgärden. Nu kan du lägga till den andra enheten och ladda ner appar och annat innehåll igen.

Inget lösenord

Är du den enda användaren av datorn? Sedan kan du stänga av butiken och be om ett lösenord varje gång du köper ett föremål i butiken. Välj Mer information och Inställningar . Vid Logga in för att köpa något ställer du in skjutreglaget på för jag vill köpa utan lösenord för att kunna checka ut snabbare . Att köpa betalda appar är nu smidigare.

Med Ziggo Go kan du lägga till videor i en bevakningslista för att strömma dem efter varandra

Tips 03: Ziggo Go

Leverantörens app är värdefull för Ziggo-prenumeranter. Appen ger dig tillgång till innehållet i din prenumeration i Windows 10. Tänk på live-tv, men också på alla serier från ett extra paket. Appen kontrollerar vilken region du befinner dig i när du startar. Så länge detta är inom EU kan du se det mesta av innehållet. I våra tester gick laddningen av strömmarna med varierande framgång, men en gång kör appen fungerar det bra. Appen håller reda på vad du har sett och erbjuder att återuppta strömmen från den punkten. Ett praktiskt alternativ är att lägga till videor i en bevakningslista, så att du till exempel kan titta på en serie snabbt. Via inställningarna kan du skapa din egen kanalöversikt och inkludera de kanaler som du regelbundet tittar på.

Tips 04: Netflix

Netflix har också utvecklat en app för Windows 10. En trevlig sak med appen är möjligheten att ladda ner innehåll, så att du kan titta på materialet vid ett senare tillfälle (och utan internetanslutning), till exempel på ett flygplan. Via inställningarna kan du bestämma videokvaliteten och optimera den för den anslutning du använder. Aktivera dessutom alternativet Smarta nedladdningar : detta tar automatiskt bort nedladdade serier så snart du har tittat på dem och det finns plats för nya nedladdningar igen. I en översikt kan du också se hur mycket utrymme som upptar Netflix-innehållet.

Klicka på papperskorgen vid Ta bort alla nedladdningar för att rengöra disken på en gång. Klicka på knappen längst upp till vänster för en översikt över alla kategorier med innehåll. Under Mina nedladdningar hittar du offline-samlingen och möjligheten att snabbt aktivera och inaktivera smarta nedladdningar . Appen stöder flera användarkonton, som du kan växla mellan. Via det kontot kommer Netflix ihåg var du slutade på en annan enhet (till exempel via en digitalbox eller en telefon), så att du kan fortsätta titta från den punkten.

Hur mycket utrymme

Nyfiken på hur mycket diskutrymme som konsumeras per app? Öppna Windows-inställningsfönstret och gå till Appar / Appar och funktioner . Välj Sortera efter storlek till höger . Du kan nu se hur mycket utrymme som används per app. Obs! Listan innehåller också "klassiska" Windows-program som du inte har installerat via Store.

Photoshop Express finns för alla (enkla) ändringar du vill göra på dina foton

Tips 05: Adobe Photoshop Express

Du kommer till Photoshop Express för att utföra enkla fotoredigeringar i en användarvänlig miljö. Med den lilla bror till den välkända Photoshop kan du göra snabba justeringar av foton. Detta kan också göras genom att använda filter: tillverkarna har inkluderat 45 standardeffekter, som du kan använda som utgångspunkt och justera själv. Programmet är också lämpligt för andra enkla ändringar: tänk på att justera fotoproportionerna och rotera sneda bilder. Appen innehåller också några användbara tillbehör, till exempel möjligheten att ta bort röda ögon från foton och att ge befintliga bilder nya ramar.

Du kan också retuschera fläckar, till exempel tyger på skannade analoga foton. Appen uppdateras regelbundet. Ett stort antal filformat stöds, inklusive jpg-, png- och råfiler. När du skapar ett Adobe-ID har du tillgång till ytterligare funktioner och expansionspaket. Fotomaterialet visas på höger sida av fönstret, medan du kan komma åt inställningarna via menyerna till vänster. Appen fungerar också bra på en surfplatta i kombination med pekstyrning.

Tips 06: Microsoft att göra

Om du använder att göra-listor bör Microsoft To Do inte saknas i din appsamling. Om du tidigare har använt Wunderlist kan du importera befintliga uppgifter till Att göra. Appen ser ut som Windows och stöder också ett mörkt tema. Förutom listorna som du själv skapar stöder To Do också 'smarta listor'. Dessa listor är dynamiskt sammanställda och visar till exempel uppgifter som du har markerat som viktiga eller uppgifter som du tidigare har schemalagt. To Do stöder delade listor där du kan tilldela uppgifter till andra. Denna lista visas också som standard. Om du vill ha en ren arbetsmiljö och inte använder dessa alternativ kan du dölja listorna via inställningsfönstret.

Ännu bekvämare är att automatiskt dölja tomma listor. Ställ in skjutreglaget på för att automatiskt dölja tomma smarta listor . Appen erbjuder stöd för flera konton, så du kan till exempel hålla företags- och personlistor och var och en kan placera dem under sitt eget konto. To Do synkroniserar uppgifterna med andra enheter så att de är tillgängliga överallt.

WhatsApp Dekstop beror på din telefon: den måste vara påslagen

Tips 07: WhatsApp Desktop

Du behöver inte bara använda WhatsApp på din telefon, du kan också skicka och ta emot meddelanden via datorn. Vi använder WhatsApp Desktop för detta. Efter installationen, länka appen till din telefon. Appen visar en QR-kod som du skannar med telefonen. WhatsApp Desktop beror på din telefon, vilket också innebär att telefonen måste vara på när du använder appen. Via skrivbordsappen kan du spara mottaget media (som foton, videor och ljud) direkt till din dator. Inställningsfönstret ger åtkomst till en begränsad uppsättning inställningar som du också kan hitta på telefonen, till exempel åtkomst till blockerade kontaktlistor och anpassning av bakgrunden för konversationsfönstret.

Tips 08: WiFi Analyzer

Om du vill ha mer information om hälsan och statusen för ditt trådlösa nätverk är Matt Hafners WiFi Analyzer ett värdefullt tillskott till din appsamling. Första gången frågar appen vilken region du befinner dig i för att ta hänsyn till lokala begränsningar (till exempel de använda kanalerna). Appen består av flikar, varav analys är den mest användbara: här kan du se signalstyrkan per WiFi-kanal. Baserat på detta, se vilka andra nätverk som kan "kollidera" med ditt eget nätverk och du kan implementera optimeringar. Till exempel genom att ändra din egen kanal till en annan kanal så att du har mindre "problem" från andra nätverk. På fliken Nätverk kan du se andra nätverk i ditt område.

Tips 09: Din telefon

Några appar behöver inte installeras, men är redan standard i de senaste versionerna av Windows 10. Ett bra exempel på detta är Your Phone-appen. Den här appen skapar en direktlänk till din telefon och ger dig tillgång till textmeddelanden, foton och telefonaviseringar från din Windows-dator. Om du använder en Android-telefon ger appen tillgång till fler källor än med iPhone (på grund av begränsningar från Apple). Du kan använda dina foton direkt på din dator från en Android-telefon genom att dra och släppa dem till den lokala datorn. Det är synd att tillverkarna visar maximalt 25 foton, för i praktiken känner man snabbt behovet av att gå tillbaka i tiden. Länken till telefonaviseringarna är användbar: så snart en app genererar en avisering visas den också i Windows.

Tips 10: TuneIn Radio

TuneIn Radio-appen ger dig tillgång till cirka 100 000 radiostationer hemma och utomlands. Via Browse får du en översikt över de olika kategorierna. Olika temakanaler finns tillgängliga, till exempel musik , sport och nyheter . Förutom ett urval baserat på tema kan du också välja radiostationer baserat på din aktuella position. Beroende på dina lyssningsvanor erbjuds jämförbara kanaler av TuneIn Radio. Samlingen innehåller också podcaster.

Endast från butiken

Appar i Microsoft Store övervakas kontinuerligt och ingår endast i butiken om de uppfyller olika kvalitetskrav. Detta står i kontrast till annan programvara som du kan ladda ner från olika källor i praktiken. Om du bara arbetar med appar från Microsoft Store eller om du vill ha mer kontroll över vilka program som är installerade (till exempel om du ställer in en dator för dina barn) kan du ställa in att Windows bara ska installera appar från Microsoft Store. Andra appar är blockerade.

Öppna Windows-inställningsfönstret (Windows-tangent + I) och gå till Appar / Appar och funktioner . I fönstret till höger väljer du alternativet Välj var du vill ladda ner appar för Endast Microsoft Store . Du kan också välja ett mellanformulär där Windows 'varnar' dig så snart en Microsoft Store-app är tillgänglig om du ska installera ett klassiskt program. Välj sedan alternativet Överallt, men låt mig veta om det finns en liknande app i Microsoft Store .