Internetdelning med din smartphone, hur gör du det?

Inget internet på din smartphone, surfplatta eller bärbara dator medan vänner runt omkring dig smsar och surfar gärna? Under sådana omständigheter kan delning av en internetanslutning via internetdelning hjälpa. Vi förklarar exakt vad internetdelning är och hur du arbetar med det.

Thethering är ett sätt att ställa in mobil internetanslutning på din smartphone (eller annan enhet) som ett modem, så att andra enheter kan gå online via en WiFi-anslutning. Så du delar som sagt din internetanslutning. Mycket användbart när dina vänner har internet och du bara behöver skicka ett mejl. Men det finns ännu fler alternativ:

I - Har du ett internetfel hemma? Då kan internetdelning från din smartphone fungera som en nödlösning.

II - Du kan också använda internetdelning med en surfplatta. Det betyder att du inte behöver ta ut en separat dataplan för internet på din surfplatta. Detta sparar i sin tur kostnader.

III - Internetdelning gör det lättare att surfa på din bärbara dator när du är på språng. Återigen, genom att använda internetdelning behöver du inte en extra dataplan.

Steg 1: Aktivera internetdelning

Aktivera internetdelning på iPhone

Aktivera internetdelning genom att gå till nätverket i dina allmänna inställningar. Välj personlig hotspot :

Här får du valet att aktivera den personliga hotspoten :

Du kan ändra din WiFi-åtkomst genom att klicka på den här. Användare av din internetdelningsanslutning behöver den här koden för att komma åt ditt delade WiFi-nätverk.

Aktivera internetdelning på Android

Gå till Inställningar > Trådlöst > Nätverk på din Android-enhet . Här kan du välja alternativ Internetdelning och mobil hotspot. Dessa namn kan skilja sig något beroende på din Android-telefon.

Välj sedan: Inställningar trådlös Wi-Fi-hotspot och ange ett namn (ssid) och ett lösenord för din delade anslutning. Detta räknas som säkerhet, så kom ihåg det väl. Vi rekommenderar att du väljer WPA2-säkerhet.

Slutligen, kontrollera om din enhet är synlig för sin miljö:

Steg 2: Anslut

I - Gå till Internetinställningsmenyn via din smartphone, surfplatta eller dator .

II - Sök efter alla Wi-Fi-punkter i området och välj den smartphone där du just aktiverade internetdelning. Med en iPhone är detta namnet på iPhone. Med en Android-smartphone har du kunnat ange namnet (ssid) själv.

III - När du ansluter, ange lösenordet du ställt in i steg 1.

Tips: Håll koll på storleken på ditt datapaket, eftersom internetdelning också kostar MB-filer. Det finns olika sätt att hålla koll på din databunt. Vi har listat dem åt dig: Se dem här!