3 smarta dörrklockor testade

När den smarta dörrklockan först introducerades undrade konsumenter och journalister massor om dess användning. Vi ser nu dessa dörrklockor mer och mer "i naturen". Av erfarenhet kan vi säga att vi inte har missat ett paket eftersom vi har en sådan dörrklocka. Vi testar tre smarta dörrklockor!

Det faktum att den smarta dörrklockan har blivit mer känd och används oftare hjälper enormt för att övervinna hindren. Om en brevbärare ringde din dörrklocka med din smarta dörrklocka för två år sedan och du med högtalaren angav att du inte var hemma, var svaret säkert: hur kan du prata med mig nu? Nu vet de flesta hur konceptet fungerar, och det är ett super praktiskt sätt att berätta för en brevbärare att han kan lägga paketet i skjulet eller att besluta att inte öppna dörren när någon är vid dörren. du vet inte (eller vad du inte känner för).

Vila aldrig igen

Vad du bör inse är att en smart dörrklocka kan bidra avsevärt till din digitala stress om du inte ställer in den ordentligt. Ett meddelande mitt på natten om att rörelse har upptäckts i din trädgård, som inte gör dig lycklig. Du kan stänga av rörelsedetektering, men det är just en av fördelarna: 24-timmars övervakning. Se därför till att om du köper en dörrklocka med rörelsedetektering, tar du dig tid att ställa in den ordentligt.

Test motivering

Vi utsätter varje dörrklocka för en omfattande inspektion, där vi undersöker bildkvalitet, lagring, montering och tillgängliga funktioner. Vi har ständigt i åtanke: vad vill vi faktiskt ha från en smart dörrklocka och se hur den testade dörrklockan ansluter till den. Vi använde aktivt varje klocka i två veckor för att se hur det fungerar med daglig användning.

Smartwares DIC-23216 Wi-Fi-dörrklocka

Smartwares DIC-23216 är den billigaste (och mest okända) klockan, men den är inte nödvändigtvis sämre än konkurrenterna. Kameran har en bredare betraktningsvinkel på 180 grader. Upplösningen är något lägre vid 720p än konkurrenterna, även om Smartwares också säljer en 1080p-variant. Den senare fungerar dock bara på nätspänning, medan det är trevligt att du med DIC-23216 kan välja mellan nät eller batteri. Montering är en lek och alla nödvändigheter ingår, även om vi gärna skulle ha sett en medföljande kil för att placera kameran i en vinkel.

Installationen var lite rörig, men den fungerar och efter ungefär tio minuter kunde vi komma igång. Bildkvaliteten är utmärkt och betraktningsvinkeln så stor att vi ens var i bilden i dörrkarmen. Ändå skulle vi ha velat ha en kil, eftersom väggen sticker ut bredvid vår klocka och blockerar utsikten. Ljudkvaliteten är bra, även om det finns mycket bakgrundsljud. Smartwares, till skillnad från andra klockor, undertrycker Fisheye-effekten. Trevligt, men helt rättvist vill vi bara se vem som är vid dörren. Det är fantastiskt att bilderna kan sparas på ett SD-kort eller på Dropbox gratis. Förmågan att ta en bild med en knapptryckning är också trevlig. Vi upplevde dock inte gränssnittet för den här dörrklockan så trevlig. Tillverkaren gjorde verkligen sitt bästa,men gränssnittet känns bara inte så moget. Vi missar också möjligheten att påverka zoner. Det är verkligen en bra smart dörrklocka, men inte den bästa.

Smartwares Wi-Fi-dörrklocka

pris

€ 159, -

Hemsida

www.smartwares.eu 8 Betyg 80

 • Fördelar
 • Attraktivt prissatta
 • Gratis molnlagring
 • Bred synvinkel
 • Negativa
 • Gränssnitt inte trevligt
 • Rörig installation
 • Inga justerbara aktivitetszoner

Google Nest Hej

Vi har goda erfarenheter av Nest-produkterna, men vet också att de ibland är lite svåra att installera. I detta avseende passar Nest Hello exakt in i denna produktlinje, för utan kunskap om elektronik kan du förmodligen inte undkomma en installatör. Och det ger tyst 100 euro till kostnaden (det finns en god chans att du behöver en ny klocktransformator). När installationen är klar är Nest Hello en fantastisk enhet. Bildkvaliteten är perfekt, med tillfälliga hicka, men det beror mer på WiFi-anslutningen. Ljudet är väldigt tydligt och bakgrundsljud undertrycks. Alternativet att skicka förprogrammerade svar är mycket användbart, till exempel "Vi kommer precis där!" Rörelsedetekteringen fungerar bra,även om vi ofta märker att den som vi vill se i ögonblicksbilden bara saknas. Du kan lösa detta med en betald Nest Aware-prenumeration, för då spelas in videobilder. Du får också extra funktioner, till exempel möjligheten till ansiktsigenkänning ('moster Annie är vid dörren') och inställning av aktivitetszoner.

Vi tycker att det är synd att vi måste betala extra för aktivitetszonerna, eftersom vi anser att detta är en standardfunktion för en smart klocka.

Gränssnittet fungerar bra och dörrklockan innehåller alla möjliga användbara tillbehör, som att slå på automatiskt när du lämnar huset baserat på din plats. Vi skulle ha velat ha lite mer kontroll över ringsignaler.

Google Nest Hej

pris

€ 279, -

Hemsida

www.nest.com 9 Poäng 90

 • Fördelar
 • Sublim bild och ljud
 • Förprogrammerade svar
 • Ansiktsigenkänning som tillval (med prenumeration)
 • Negativa
 • Installation kräver en tekniker
 • Ganska dyr
 • Betala för alternativ

Ring video dörrklocka 2

Kvaliteten på Nest Hello och Ring Video Doorbell 2 är extremt nära varandra. Dörrklockorna kan vara ungefär desamma, skillnaden ligger främst i detaljerna. Ett plus med ringen är att du kan välja om du vill ansluta via elnätet eller använda batteriet. Ringen erbjuder också ett alternativ för en extern mottagare (så en klocka som du hör inuti), men inkluderar inte detta som standard. Du behöver detta om du vill höra klockan inuti och inte bara vill ha ett ljud på din smartphone, även om du också kan ansluta ringen till några befintliga gongar. För övrigt är Ring + -mottagaren fortfarande billigare än Nest.

Om du bestämmer dig för att använda Ring 2 via elnätet behöver du inte vara särskilt svårt: du kan helt enkelt ansluta enheten till de två ledningarna på din befintliga dörrklocka. Om du väljer batteriet ger vi dig ett viktigt tips: behåll den medföljande skruvmejseln! Batteriet i Ring 2 är mycket lättare att byta ut än den första modellen (och helst: du får ett e-postmeddelande när batteriet behöver laddas), men dörrklockan kan bara öppnas med den speciella skruvmejseln. Du kan enkelt ladda batteriet via USB-porten.

Rings upplösning är högre än boet, men i rättvisans skull gör det inte så stor skillnad. Vad som gör skillnaden är att vi på Ring, efter en liten justering i appen, såg exakt vad vi ville se för varje evenemang utan att ta ett extra abonnemang. Du kan också ställa in aktivitetszoner och känslighet utan att behöva betala extra för det, och det gör oss glada. För att lagra bilder längre än en dag krävs ett molnabonnemang på 50 euro per år.

Gränssnittet är verkligen väldigt bra sammansatt och är så intuitivt att vi lämnade manualen i rutan. Installationsprocessen är enkel, även om du vill använda dörrklockan via elnätet, och det betyder att du verkligen har din dörrklocka igång inom några minuter.

Ring video dörrklocka 2

pris

€ 199, -

Hemsida

www.ring.com 9 Betyg 90

 • Fördelar
 • Underbart enkel installation
 • Välj mellan batteri eller nätström
 • Att ställa in aktivitetszoner är gratis
 • Negativa
 • Molnlagring dyr
 • Mottagare ingår inte (men var uppmärksam på prisskillnaden)
 • Känns lite billigare än Nest Hello

Det är bara en dörrklocka, eller hur?

I detta test kommer vi naturligtvis att gå mycket seriöst in på alla möjliga saker, men låt oss inte glömma: det är och kommer naturligtvis bara att vara en dörrklocka. Videofunktionerna är praktiska, men upplösningen är bara riktigt intressant när du vill identifiera en potentiell inbrottstjuv ... och du kan göra det med alla dessa dörrklockor. I slutändan handlar allt om att undvika saknade människor som du inte vill missa, och alla dessa dörrklockor är en mästare på det. Av den anledningen har vi inte inkluderat design i detta test. Bra att din klocka ser supertät ut, men efter en vecka glömmer du att den är där.

Slutsats

Det känns orättvist att Smartwares-dörrklockan inte blev den bästa i testet. Prisvärd, gratis lagring, en knapp att spela in direkt, ingredienserna finns där. Bara allt känns bara lite mindre bra än de andra två.

Nest Hello och Ring 2 är faktiskt bara samma dörrklockor när det gäller funktionalitet. Fokusera inte bara på upplösning, mörkerseende och så vidare, de är båda bra enheter. Ring 2 ger dig möjlighet att justera ringsignalljud via din smartphone, men Nest kan fixa det med en uppdatering (kom på Google). Den stora skillnaden ligger i de saker som vi tycker är viktiga för konsumenten: du kan installera Ring 2 som lekman, den har det bästa gränssnittet och erbjuder dig fler alternativ utan att omedelbart behöva köpa ett abonnemang. Dörrklockan kostar också mycket mindre. Allt detta tillsammans är verkligen den avgörande faktorn för oss. Om du redan har Nest-enheter hemma är saker omedelbart annorlunda, eftersom Hello naturligtvis passar inom det nätverket utan problem.

Nedan hittar du alla testresultat i rad: