CCleaner Browser är inte vad det verkar, men är det dåligt?

Med CCleaner kan du enkelt rengöra ditt system. Många av skräpfilerna som går genom den digitala dokumentförstöraren kommer in via internet. En webbläsare med inbyggd CCleaner låter därför som ett logiskt nästa steg. Än...

CCleaner-webbläsaren har verkligen användbara funktioner, men innan vi går vidare är det också viktigt att diskutera vad webbläsaren inte är speciellt. Nämligen helt ny programvara. I själva verket är det i princip Avast Secure Browser med CCleaner-namnet bifogat.

Hur är det mojligt? CCleaner designades av Piriform. Denna utvecklare förvärvades av Avast 2017. Avast Secure Browser har funnits i flera år, inklusive som en del av Avast-antiviruspaketet. Men CCleaner har en större varumärkesmedvetenhet, många litar redan på det. Och så föddes en klon.

Likheterna stannar inte där. Båda webbläsarna är byggda på Chromium och är därför i stort sett identiska med Chrome. Pet peeve är alternativet att ta bort kakor, cache, historik och andra "rester" efter att ha bläddrat så att de inte håller fast vid ditt system. Den här funktionen är dock densamma som den som redan finns i Chrome. Kolla på:

Som sagt, vad är mervärdet för CCleaner Browser? Vi kommer till det nu.

CCleaner webbläsarfunktioner

När du har startat installationsfilen kan du omedelbart klicka på Acceptera och installera . Favoriter överförs sedan från Chrome som standard. Byter du från en annan webbläsare? Klicka först på Alternativ och välj Firefox, Edge eller Internet Explorer under Importera data från . Efter installationen öppnar CCleaner Browser omedelbart.

Förutom adressfältet sticker två extra ikoner ut. Den ena är standardannonsblockeraren, så annonser blockeras automatiskt av den här webbläsaren. Den andra är en förlängning för nedladdning av onlinevideor för offline-användning, som bland annat fungerar med YouTube-videor.

Resten av extrafunktionerna finns i Security and Privacy Center. Du kan komma dit genom att ange secure: // security-privacy-center / i adressfältet och trycka på Enter . Eller klicka på CCleaner-ikonen längst upp till höger. Nu kan du se vad webbläsaren gör för att skydda din integritet, inklusive skydd mot spårare, nätfiske, fingeravtryck och osäkra (http) anslutningar.

Med vissa alternativ kan några extra inställningar justeras. Du kan till exempel lägga till webbplatser i en "vitlista" i de avancerade inställningarna för adblock-alternativet. Så du ser fortfarande reklam där, som ofta är en av de största inkomstkällorna på gratiswebbplatser. Om du redan har CCleaner på ditt system kan programvaran också startas från detta center.

Om vi ​​tittar lite längre upptäcker vi att många funktioner som tillägg har lagts till i webbläsaren som standard. CCleaner Browser är därför särskilt lämplig för användare som gillar dessa typer av alternativ på en bekväm plats och som inte vill leta efter extra säkerhetsfunktioner själva.

Och det är inget fel med det, även om mervärdet för en separat webbläsare jämfört med Chrome med självvalade tillägg är mer begränsat än det verkar vid första anblicken.