På så sätt kan du radera många Gmail-meddelanden på en gång

Inom Gmail finns det flera alternativ för att radera e-post. Du kan till exempel ta bort e-postmeddelanden per avsändare eller ta bort meddelanden som uppfyller ett antal andra kriterier på ett ögonblick. Vi förklarar hur det fungerar.

Gmail har inte ett tydligt enkelt verktyg för så kallade "bulkoperationer". Det finns ingen knapp att trycka på eller menyalternativ för att välja att radera (eller ändra) inlägg som delar en viss funktion. Det är dock möjligt.

Innan du utför massoperationer, kom ihåg att Gmail som standard visar din e-post som konversationer (vad jag skickade dig, ditt svar på det, mitt svar på ditt svar och så vidare) istället för enstaka meddelanden. Så om du till exempel tar bort alla meddelanden från ditt ex raderar du omedelbart alla andra meddelanden i dessa diskussioner.

Om du inte vill ha det stänger du av konversationsläget. Klicka på verktygsikonen i det övre vänstra hörnet och välj Alla inställningar . På fliken Allmänt ställer du in Konversationsvy till Av . När du är klar kan du slå på den igen.

Sök

Du startar bulkprocessen med en sökning. Om du vill ta bort alla meddelanden från en viss adress, klicka på sökfältet högst upp i fönstret och skriv från : följt av adressen, till exempel från: [email protected] (vi hoppas dock att detta inte är adressen du vill kasta bort).

Å andra sidan, om du vill radera eller flytta alla meddelanden som är länkade till den adressen - från, till, cc eller till och med precis nämnt i texten - hoppa över från: -etiketten och skriv bara in adressen.

Du kommer snart att få en lista med meddelanden som uppfyller dina kriterier. Klicka på knappen Välj (till vänster om knappen Uppdatera). Detta markerar alla synliga inlägg eller trådar, men förmodligen inte alla inlägg som matchar dina sökkriterier. Så se till att du först klickar på länken Markera alla samtal som matchar den här sökningen .

Om du vill ta bort meddelandena klickar du på papperskorgen.