Så här: Återställ raderade Android-filer

Med en enhet som kör Android, till exempel din smartphone eller surfplatta, kan du göra oändliga saker. Från spel till schemaläggning av möten, skicka e-post till inspelningspåminnelser. När en enhet spelar en så stor roll i våra liv och lagrar så mycket information för oss är det naturligtvis viktigt att vi skyddar dessa filer ordentligt. Tyvärr finns det tillfällen när din telefon går sönder eller om du av misstag raderar en fil, så du måste återställa raderade Android-filer.

Kontrollera din molnserver

Om du använder en molntjänst är det möjligt att din raderade fil fortfarande finns där. I många fall uppdaterar dessa tjänster automatiskt alla filer. Om du har ställt in att du vill säkerhetskopiera dina filer manuellt kan det nu vara dags att ändra dina inställningar till "automatisk". Detta säkerställer att du inte förlorar någon värdefull information eller foton. Ett tips för att ladda upp foton till molnet: välj en mapp på din telefon som du vill att dessa foton ska laddas upp från. Placera alla foton som du är nöjd med i den här mappen så att inga onödiga WhatsApp-foton laddas upp till din molntjänst.

Använd en app

Du kan också använda en app för att få tillbaka dina raderade filer. För borttagna foton kan du använda Diskdigger-appen. Med den här appen kan du utföra en grundläggande genomsökning för borttagna foton. Skanningen skannar ditt minne och letar efter kvarvarande filer från raderade foton. Nu kan du söka efter de fotofiler du vill återställa. Du kan välja att återställa dina foton på tre sätt: ladda upp till molnet, spara till din enhet eller ladda upp dem till en FTP-server.

Men du kan också använda appen för att städa upp din enhet. Skanningen visar hur mycket data som fortfarande finns kvar på din telefon. Så om du stöter på filer som du verkligen inte behöver längre kan du enkelt ta bort dem från Diskdigger.

Från din dator

Du kan också söka efter raderade filer på din Android-enhet från din dator. Speciellt om du verkligen letar efter en specifik fil och därför inte en bild, är det mer bekvämt och tydligare. För att göra detta, ladda ner ett återställningsprogram som EaseUS Mobisaver. Detta program söker igenom hela enheten efter eventuella borttagna data. För att göra detta måste du först ansluta enheten till din dator. Detta är helt enkelt möjligt med en USB-kabel. Starta sedan programmet. Detta börjar automatiskt skanna din enhet.

Beroende på enhetens lagringskapacitet kan det ta en stund. Men när skanningen är klar kan du söka i listan efter den fil du förlorat.