De 6 bästa YouTube-nedladdarna

I princip är det inte möjligt att ladda ner videor på YouTube. Om du fortfarande vill ladda ner videor på din dator behöver du extra programvara eller en webbplats som underlättar detta. Detta åtföljs ofta av oönskad reklam och irriterande popup-fönster. Vi har listat några YouTube-nedladdare som är trevliga att använda.

Ladda ner från YouTube

Nedladdning från YouTube är mycket trevligt, att spara videoklipp lokalt eller att lagra dem på din smartphone eller surfplatta för att titta på när du är på språng (utan internetanslutning). YouTube tillåter dig inte att ladda ner videor från streamingwebbplatsen. När allt kommer omkring missar Google reklamintäkter på detta sätt och vissa rättighetsinnehavare kan tjäna emot Google. Många YouTube-nedladdare tvingas därför offline. Men det finns fortfarande många alternativ som fungerar.

Keepvid

Den ursprungliga Keepvid-webbplatsen har tagits offline av Google. Lyckligtvis startade webbplatsen om under domänen Keepvid.pro. Ibland måste du klistra in länken i sökrutan några gånger för att den ska fungera, men när den fungerar kan du ladda ner ditt klipp i .mp4-format.

YT Downloader Plus

YT Downloader Plus är ett gratis program där du enkelt kan klistra in dina YouTube-länkar och konvertera dem till önskad filtyp. Du kan välja alla möjliga filtyper för din video eller bara ladda ner ljudet om du föredrar det.

Praktiskt i det här programmet är att du kan ladda ner och konvertera flera länkar samtidigt. Ett trevligt knep för detta program: du kan välja att stänga programmet när du är klar med nedladdningen.

WinX YouTube Downloader

WinX YouTube Downloader är också ett gratis program som du måste ladda ner innan du kan komma igång. Verktyget låter dig inte bara ladda ner videor från YouTube utan också till exempel från Facebook eller Vimeo. Klistra in videon URL i programmet, ställa in videokvaliteten och ladda ner videon. Om en video är tillgänglig i 4K kan du också ladda ner den i den kvaliteten.

Youtube till MP4

Youtube till MP4 gör precis vad namnet säger: det konverterar din YouTube-länk till en nedladdningsbar MP4-fil. Här har du inget annat att välja, inga alternativ angående filstorleken eller filtypen. Om en MP4-fil är precis vad du behöver är den här webbplatsen en utmärkt lösning. Dessutom är det klart och du behöver inte oroa dig för annonser eller tusen oklara nedladdningsknappar.

YouTube till MP4 är den mest förenklade nedladdningssidan där ute, men om det är det du älskar är det här webbplatsen för dig.

4K Video Downloader

4K Video Downloader är också ett annat nedladdningsbart gratis program. Detta program fokuserar dock inte bara på YouTube utan också på alla andra sociala medieplattformar som kan läggas upp på videor. Så vill du mejla den roliga Facebook-filmen till din äldre mormor? Då kan du med 4K Video Downloader.

Programmet i sig är enkelt, tydligt och har ett behagligt lätt gränssnitt. Naturligtvis kräver ett sådant program inte mycket krångel, men du kastas inte ihjäl med reklam heller.

CC Clip Converter

CC Clip Converter har något färre alternativ än onlineversionen av till exempel Online Video Converter eller programvaran för YT Downloader Plus, men det gör inte webbplatsen mindre lämplig för att välja din YouTube-video från nätet.

En trevlig egenskap hos CC Clip Converter är att du inte bara kan ladda ner videor med en länk, du kan också ladda upp videor från din dator för att konvertera. Du kommer då att omdirigeras till Cloud Convert-webbplatsen.