I tre steg: Kontakter från iOS till Android

När du byter från en iPhone 4 till en iPhone 5 behöver du inte oroa dig för saker som kontakter, för de är helt enkelt synkroniserade. Naturligtvis fungerar det annorlunda när du byter från en iOS-enhet till en Android-enhet. Måste du ange kontakterna manuellt en efter en, som vanligt? Lyckligtvis inte, det finns knep för det.

01. Exportera kontakter

Det första du ska göra är att exportera kontakterna från din iOS-enhet. Lyckligtvis är det väldigt enkelt tack vare iCloud. Se till att dina kontakter är synkroniserade med iCloud och logga in (på din dator) på www.icloud.com (med ditt Apple-ID, naturligtvis).

Klicka sedan på Kontakter och tryck på Ctrl + A för att välja alla kontakter. När du väl har valt klickar du på kugghjulet längst ner till vänster och klickar sedan på Exportera vCard . Du exporterar sedan en adressfil som innehåller alla kontakter från iCloud. Spara .vcf-filen någonstans.

Du kan enkelt exportera dina kontakter från iCloud.

02. Importera till Gmail

Då är det viktigt att importera dessa kontakter till Gmail. Om du inte har ett Gmail-konto verkar det lite besvärligt att skapa ett särskilt av denna anledning, men eftersom du ska arbeta med Android behöver du ändå ett Google-konto.

I Gmail klickar du på Gmail längst upp till vänster (under logotypen) och klickar på Kontakter i menyn som expanderas. Klicka sedan på Mer / Importera . Du kan nu bläddra efter .vcf-filen och klicka på Importera . Kontakterna du exporterade från iCloud laddas nu alla i din Gmail-adressbok.

Klicka sedan på Mer / Hitta och slå ihop dubbletter för att undvika att ha samma person fyra gånger i din adressbok. Detta är användbart eftersom du genom att slå ihop kontaktuppgifter får en mycket komplett bild.

Importera dessa kontakter till Gmail och ta bort dubbletter.

03. Importera till Android

Vi nämnde redan att Android fungerar med ett Google-konto, och det är därför logiskt att vi har importerat kontakterna till Gmail, eftersom det kontot kan kommunicera med din Android-enhet utan problem. Du bör redan ha ett Google-konto länkat på fliken Konton i Inställningar på din Android-enhet (logiskt taget samma Google-konto som du just importerade kontakter till. Om inte, kan du logga in på den fliken på ditt konto för att fortfarande länka detta.

Vad göra här näst? Ingenting! Android synkroniserar automatiskt dina kontakter och alla kontakter som tidigare fanns på din iPhone finns nu på din Android-enhet.

Länka ditt konto till Android, och voila, det finns dina kontakter.