Whatsapping och sms via din bärbara dator

Om du är en av dem som skickar meddelanden fram och tillbaka hela dagen kan det snabbt bli ganska irriterande att kontrollera din telefon. Speciellt om du redan är bakom din dator. Vi hjälper dig gärna med olika sätt att WhatsApp och text via din bärbara dator eller PC.

WhatsApp på din bärbara dator

Låt oss börja med det mest uppenbara valet: WhatsApp är en av de mest använda apparna för att kommunicera med varandra. Det är därför bekvämt att du kan ladda ner WhatsApp som programvara på din bärbara dator eller öppna den via din webbläsare på din bärbara dator. Gå till web.whatsapp.com i din webbläsare. Du kommer nu att se en QR-kod. Du skannar detta genom att öppna WhatsApp på din smartphone och trycka på de tre punkterna under varandra i listan över alla dina konversationer längst upp till höger. Välj alternativet "WhatsApp Web". Du loggar in på en ny enhet genom att trycka på plustecknet uppe till höger. Skanna nu QR-koden på din bärbara dator genom att rikta kamerans kamera på din bärbara datorskärm så loggas du in automatiskt.

Samma princip gäller för nedladdning av programvaran. Du kan också logga in här genom att skanna QR-koden. Du kan ladda ner WhatsApp för både din PC och Mac.

iMessage på Mac

Apple använder iMessage på iPhones. Detta SMS-program säkerställer att dina meddelanden krypteras för en tredje part. För att använda detta program på både din telefon och din bärbara dator måste du vara inloggad på ditt Apple-ID med din bärbara dator och iPhone. Öppna sedan inställningarna på din telefon och ställ omkopplaren till grön på iMessage. Du bör nu få ett meddelande på din Mac om att ett telefonnummer har lagts till. När du öppnar meddelandeappen på din Mac synkroniseras meddelandena från din iMessage- och meddelandeapp.

För att sms-kontakter som inte har en iPhone, gå tillbaka till telefonens inställningar och välj under Meddelanden att du vill vidarebefordra de mottagna meddelandena. Under det här alternativet väljer du din dator som du är inloggad med ditt Apple-ID. Öppna nu menyn i Message-appen på din bärbara dator och välj fliken iMessage i inställningarna. Kryssa i rutorna för att aktivera din Apple ID-e-postadress och mobilnummer.

iMessage på Windows

Tyvärr finns det inget väldigt enkelt sätt att använda iMessage på din Windows-dator. Du kan dock komma runt det om du har tillgång till en Mac och en Windows-dator. Ladda ner Chrome-webbläsaren och Chrome Remote Desktop på båda datorerna. Installera och aktivera den. Ladda sedan ner Chrome Remote Host Installer. Dessa program ger dig tillgång till en annan bärbar dator via internet. Använd den angivna koden för att ansluta de två datorerna. På så sätt kan du använda iMessage på din Windows-dator. Detta är till exempel ett bra alternativ om du har en Mac hemma men vill använda iMessage på din (Windows) arbetsdator.

Android-appar med webbgränssnitt

Det finns flera SMS-appar tillgängliga för Android som kan synkroniseras med ett webbgränssnitt. Till exempel finns det Googles meddelandeprogram. Ladda ner den här appen på din telefon och ställ in under "inställningar" att du vill använda den här SMS-appen som en fast meddelandeapp. Öppna sedan messages.android.com i din webbläsare.

Även här måste du skanna en QR-kod. För att göra detta, öppna appen på din telefon och välj "meddelanden för webben" längst upp till höger på de tre punkterna. Din bärbara dator och din telefon förblir nu i kontakt med varandra. Så om du får ett sms från och med nu kommer detta att visas på både din telefon och din bärbara dator. Du kan också aktivera aviseringarna i din webbläsare för att få ett meddelande när du får ett nytt textmeddelande.

Det finns naturligtvis flera appar som fungerar på samma system. Så välj bara en app från Playstore som du tycker är mest bekväm.