Så här arkiverar du din e-post i Gmail och Outlook

Arkivera din e-post: varje e-posttjänst är lite annorlunda. Innan du vet ordet arkiverade du av misstag ett e-postmeddelande och det är nu omöjligt att hitta det. Så här arkiverar du din e-post i Gmail och Outlook.

Gmail

Knappen för att arkivera ett e-postmeddelande i Gmail är ganska lätt att hitta. I din primära inkorg hittar du den här knappen till höger om relevant e-post. Ikonen för detta är en behållare med en pil som pekar nedåt.

Om du klickar på knappen erbjuder Gmail alternativet att arkivera. Om du inte gör det försvinner din e-post. Men den stora frågan är: vart? Dessa e-postmeddelanden är dolda för att förhindra en överfylld inkorg, men de är mycket dolda.

Du hittar dessa e-postmeddelanden under "all e-post" på din dator såväl som på din telefon. På skrivbordet måste du expandera rullgardinsmenyn. Du gör detta genom att klicka på nedåtpilen bredvid ordet "mer" i menyn.

Nu ser du ordet "inkorg" framför vissa e-postmeddelanden i "all e-post". Det här är de ej arkiverade e-postmeddelandena. E-postmeddelandena som du just arkiverat har inte den här etiketten. Det här är det enda sättet du kan skilja arkiverade e-postmeddelanden från vanliga e-postmeddelanden som fortfarande finns i din inkorg.

Rengör du din inkorg? Du kan naturligtvis också arkivera flera e-postmeddelanden samtidigt. För att göra detta, välj de e-postmeddelanden du vill arkivera en efter en genom att markera rutan och klicka på arkivknappen högst upp.

Du kan av arkivera från "all e-post" på två sätt. Du kan välja e-postmeddelandet genom att markera rutan och sedan välja alternativet "flytta till inkorgen" högst upp.

Det andra alternativet är att högerklicka på själva e-postmeddelandet. Återigen visas alternativet "flytta till inkorgen".

Tyvärr finns det inget sökord i Gmail som du kan ange för att se alla dina arkiverade e-postmeddelanden. Du måste därför redan ange en specifik sökterm för att hitta önskad e-post.

Syn

I Outlook är allt organiserat lite tydligare. Här behöver du bara klicka på ett e-postmeddelande i din inkorg eller alternativet för att arkivera detta e-postmeddelande kommer redan att visas högst upp. Om du klickar på detta försvinner detta meddelande till en separat arkivmapp.

Naturligtvis kan du också arkivera önskat e-postmeddelande med ett högerklick. För att göra detta, välj alternativet "arkiv" längst ner eller om du vill göra det mer komplicerat, först "flytta" och sedan alternativet "arkivera".

Du kan arkivera flera e-postmeddelanden i Outlook genom att hålla ned Ctrl och välja flera e-postmeddelanden. Dessa blir sedan lite mörkare blå. Klicka antingen på arkivknappen högst upp eller flytta dem till arkivmappen med höger musknapp.

I Outlook tar du bort arkivering av en eller flera mejl med Ctrl och drar dem sedan tillbaka till inkorgen.