Uppdatera din BIOS på bara 10 minuter

Via BIOS kan du ändra alla typer av inställningar på din dator. Med några knep kan du uppdatera din BIOS till den senaste versionen. Detta kan vara nödvändigt om du stöter på vissa problem på din dator. Var dock medveten om att en BIOS-uppdatering inte är utan risk!

BIOS

BIOS eller det grundläggande ingångssystemet ser till att din dator kan starta, även innan operativsystemet är nästa. BIOS initialiserar viktiga hårdvarukomponenter och söker sedan efter lagringsmediet efter ett operativsystem.

Grundläggande datorinställningar om datorns maskinvara lagras i ditt BIOS. På så sätt vet din BIOS vilken hårddisk som finns i ditt system och vad den första startenheten är (om du startar från ett USB-minne eller direkt från din hårddisk eller SSD). Tyvärr är det mer komplicerat att uppdatera din BIOS än att uppdatera en drivrutin.

Bärbar dator

Ladda ner och installera Speccy-programmet. Detta program låter dig kika under huven på din dator utan att öppna enheten. Den är tillgänglig som en gratis version, såväl som en version som stöds för professionella användare. Cirka 6,5 ​​MB är det ganska lätt, men det ger en hel del systeminformation.

Klicka på moderkortet och titta på BIOS vilken BIOS-version som finns. Uppdatering av BIOS skiljer sig åt per dator. Det finns också en skillnad mellan bärbara datorer och stationära datorer. Först och främst användare av bärbara datorer: du måste veta vilket märke och typ av bärbar dator du har. Med denna information går du till webbplatsen för tillverkaren av bärbara datorer. Du kan ladda ner den senaste BIOS-versionen från teknisk support.

Moderkort

Om du har en stationär dator av ett välkänt varumärke (till exempel en HP eller Dell) kan du följa samma procedur som bärbara användare. Om du har en egenbyggd dator eller någon av "datorbutikerna på hörnet", läs vidare. Titta på Speccy på moderkortet och notera tillverkaren ( tillverkaren ), modellen och versionen för att vara säker. Den tillgängliga BIOS-versionen finns under BIOS . Med den här informationen går du till moderkorttillverkarens webbplats för att söka efter en nyare BIOS-version.

Uppdatering av din BIOS är aldrig utan risk, men det går vanligtvis bra. Sök efter tillverkarens webbplats för installationsmetoden och läs installationsproceduren för den nya BIOS-versionen mycket noggrant och utför den noggrant. Om du skruvar i din BIOS startar inte din dator längre.