Ställ in hemgrupp i Windows 10

Att enkelt dela filer via ett nätverk är komplicerat. Du måste hantera rättigheter, nätverksinställningar, kontroll och det måste också vara användarvänligt. Microsoft har försökt att förverkliga allt detta i "hemgrupp". Vi ska ställa in och använda den här delen i Windows 10.

En hemgrupp gör det enkelt att dela mappar (och därmed filer) med andra datorer. Delning, till exempel, skrivaren i studien är också möjlig, även om den inte är en nätverksskrivare. Du kan till exempel skriva ut på den här skrivaren från den bärbara datorn i soffan. Datorn som skrivaren är ansluten till måste vara på. Vi kallar mappar och skrivare som är tillgängliga via din hemgrupp för "delade resurser." I grund och botten fungerar en hemgrupp utan en central server. Delade resurser görs tillgängliga av (och till) datorerna i hemgruppen. Läs också: Dela filer mellan alla dina enheter.

Tillgänglighet

En hemgrupp kan inte nås utifrån via Internet. Alla datorer som kan komma åt din hemgrupp måste vara i samma nätverk och ha samma lösenord för hemgruppen. Typen av nätverksanslutning är obetydlig. Du kan använda trådlöst eller trådbundet omväxlande. I praktiken kan vi säga att om dina datorer är anslutna till internet hemma, bör du kunna använda en hemgrupp (eftersom de vanligtvis är sammankopplade).

Fel och lösenord

Lider du av vaga störningar i din hemgrupp? I Windows Explorer högerklickar du på hemgrupp och väljer felsökare för hemgrupp . Har du tappat ditt hemgruppslösenord? Få inte panik! Öppna Windows Explorer på en av dina datorer som fortfarande är ansluten till din hemgrupp. Högerklicka på hemgrupp och välj Visa hemgruppslösenord . Lösenordet kommer att visas och du kan ange det på den dator du vill lägga till i din hemgrupp.

Ställ in hemgrupp

Vi börjar med att skapa en ny hemgrupp. Öppna Windows Explorer och klicka på Hemgrupp i den vänstra kolumnen . Windows söker efter en hemgrupp. Om inte, kommer du att ges möjlighet att skapa en hemgrupp följt av en guide. Det viktigaste valet är vilka saker du vill dela med andra datorer som snart kommer att gå med i hemgruppen. Stäng av de alternativ du inte vill använda, till exempel för att förhindra delning av foton, videor eller andra personliga filer. I slutet av guiden ser du en kod som du måste låta andra datorer gå med i din hemgrupp. Håll det till hands!

Logga in på hemgruppen

Du kan enkelt lägga till en annan dator i din hemgrupp. Klicka på Hemgrupp i Windows Explorer . Istället för att skapa en hemgrupp får du alternativet Gå med nu . Ange vilka resurser du vill göra tillgängliga för andra hemgruppsanvändare. Du kommer också att uppmanas att ange lösenordet för hemgruppen. När du har angett den här koden är din dator medlem i hemgruppen. Upprepa detta tips på alla datorer du vill inkludera i din hemgrupp.