Spåra din resa med Polarsteps

Om du ska på en lång resa eller bara vill dokumentera en stadsresa är Polarsteps-tjänsten extremt användbar. Du kan lägga till foton och reseberättelser via appen, dina vänner och familj kan följa dig och när du kommer hem kan du skapa en vacker fotobok om din resa.

Tips 01: Registrera dig

Ladda ner Polarsteps-appen för Android eller iOS från respektive appbutik. Registreringen sker via Facbook eller din e-postadress. Tryck på Okej, förstår det! och du kommer till huvudsidan. Polarsteps vill att du ska ställa in din profil och eventuellt ställa in en profilbild, men du kan också göra det senare. Du kan göra två saker med Polarsteps: skapa offentliga reseberättelser och dela dem med världen eller skapa en privat reseberättelse för familj och vänner. I det senare fallet, slå på skjutreglaget bakom det privata kontot . Ge appen åtkomst till din kamera, foton och plats för att få ut det mesta av Polarsteps. I steg tre vill appen veta din hemplats, du kan hoppa över detta om det behövs. När du är klar med konfigurationen, tryck lätt på Visa mig magin! Trots att appen är tillverkad i Nederländerna talar Polarsteps bara engelska till dig.

Om din resa fortfarande är lite borta, aktivera skjutreglaget bakom Trip-påminnelser i tid

Tips 02: Redigera profil

Nästa steg är att fylla i din profilinformation och ändra några inställningar. För att lägga till en profilbild, tryck på ikonen ovanför ditt namn. Välj ett foto från kamerarullen eller ta ett foto. Din profilbild är alltid offentlig. Tryck sedan på växeln längst upp till vänster och välj Min profil . Förutom ditt namn och din hemort kan du skriva en novell om dig själv här. När du är klar trycker du på Klar . Gå nu till kontoinställningar . Här kan du välja din unika Polarsteps-webbadress. Appen har automatiskt valt ditt för- och efternamn som profilnamn. Med smarta aviseringardu anger om du vill få meddelanden från Polarsteps och vilka exakt. Om du lägger till en resa långt i förväg är det bra att aktivera reglaget bakom Trip-påminnelser . Du kan få ett meddelande från appen om att du behöver aktivera smarta aviseringar på ditt system. Tryck på Slå på smarta aviseringar och bekräfta åtgärden i Android eller iOS. Du kommer nu att få ett meddelande den dagen du angav att din resa börjar. Det är också trevligt att sätta på skjutreglaget bakom nya gillanden : så vet du när någon gillade ett resemeddelande. Under Appinställningar kan du ange några inställningar. Bakom avståndsenheter väljer du Kilometer och bakom Temperaturvälj din Celsius . Om du inte har ett datapaket utomlands, se till att skjutreglaget bakom Sync-bilder över 3 / 4G är avstängt. Stäng inställningarna genom att knacka på korset.

Utrymmes sparande

Polarsteps ser till att appen är så liten som möjligt och att den använder så lite batteri och data som möjligt. Originalversioner av foton laddas upp till Polarsteps-servrar så snart du har en WiFi-anslutning. När ett foto laddas upp tas originalversionen av fotot bort från appen så att du har mer ledigt diskutrymme på din smartphone.

Tips 03: Lägg till din resa

Du kan nu lägga till din första resa i din profil. Det är bäst att göra detta innan du reser. Tryck på plustecknet längst upp till höger så skapas en ny resa. Polarsteps kallar en resa förresten. Först ger du din resa ett namn, det här kan vara ungefär som Japan 2018 , Kitzbühel med familjen eller City trip March . På Startdatum du anger ett startdatum, vid slutet datum ett slutdatum. Om du inte vet när din resa slutar, tryck på Jag vet inte ännu . Det är användbart att glida bakom Enable Travel Trackerlämna den på. Till exempel spårar appen din plats medan du reser under denna resa. Polarsteps behöver inte alltid en internetanslutning för detta, förresten, det har utvecklat ett smart system där det kombinerar din GPS-data med din platsinformation så snart du ansluter till internet. Slutligen anger du vem som kan se din resa. Som standard är detta inställt på Mina följare . Detta är det mest praktiska alternativet. Endast personer som följer dig och personer som du har skickat en hemlig länk kan se din resa. Tryck på Klar så visas din resa på huvudskärmen. Om ditt startdatum är förflutet och ditt slutdatum är i framtiden ser du ett rött märke på din resa med texten Nu reser. Om du vill lägga till ytterligare en resa trycker du på Lägg till en tidigare , aktuell eller framtida resa . Du kan också enkelt lägga till en resa som du har gjort tidigare. Om du vill ta bort en resa trycker du på Alternativ / Resinställningar längst upp till höger och trycker på papperskorgen längst ner.

Polarsteps kan spåra din plats utan att alltid behöva vara ansluten till internet

Tips 04: Lägg till ett steg

Varje resa består av flera steg, så kallade steg. Ett steg kan vara ett eller flera foton, en reseberättelse eller en kombination av båda. Klicka på din resa och bläddra ner tills du ser en stor röd knapp med plustecken. din nuvarande plats visas automatiskt om din resa för närvarande pågår. Tryck på knappen för att lägga till ett steg. Under steg namn kommer Polarsteps automatiskt ange namnet på den stad du är i, men om du vill ändra namnet på steget (till exempel namnet på en stadsdel eller stad i närheten), trycker du på den och ändra den . Om du vill lägga till ett steg till en tidigare resa blir knappen grön och tryck på Lägg till ditt första steg . Nu vill appen att du anger en plats för ditt första steg. NedanAnkomstdatum och ankomsttid väljer du ankomstdatum och tid. Tryck på fotoikonen för att lägga till ett eller flera foton och under Vad har du gjort? du kan skriva en reseberättelse. Du kan ändra namnet på ditt steg under Stegnamn . Tryck på Klar och steget läggs till på din resa. Ditt första foto blir nu automatiskt bakgrundsbilden för din resa och när du bläddrar igenom dina steg visas en grön stapel med en figur längst upp. Så snart du fortsätter att navigera genom din resa går figuren till höger. Om du vill lägga till nästa steg, tryck på plustecknet för Reste liteoch lägg till ett nytt steg. Du hittar det här alternativet mellan varje steg. Om du vill redigera ett steg trycker du på pennan under ett steg. När du har lagt till fler steg kan du ändra omslagsbilden för din resa. Du gör detta genom att trycka på Alternativ / Resinställningar och knacka på Ändra reseförsida bredvid fotot .

Tips 05: Visa på kartan

En utmärkt egenskap hos Polarsteps är att du kan se hela resan på en karta. När du har lagt till några steg på din resa kan du trycka på Visa på karta under ett steg . Steget visas på kartan med ett popup-fönster; dina andra steg kan också ses genom prickar och små versioner av bilderna som följer med steget. Du kan följa din rutt exakt och zooma in och ut på din resa med nypa rörelser. Tryck på ikonen längst upp till vänster för att återvända till din resa. Överst hittar du också allmän information om din resa. Du ser hur många kilometer du har kört. Tyvärr är detta ett allmänt nummer och inkluderar alla dina flygningar. Du kan se hur många länder du har besökt, hur många som har sett din resa och hur många gillar du har fått.

Du kan följa din rutt exakt och zooma in och ut på din resa med nypa gester

Tips 06: Dela resa eller steg

För att dela din resa med andra, navigera hela vägen ner och välj ett av alternativen: Facebook, e-post, Instagram, WhatsApp eller via en hemlig länk. Tryck på ett av dessa alternativ så visas rutan. En unik länk skapas och du kan kopiera den till urklipp genom att klicka på Dela den här länkentappning. Du kan skicka den här länken till familj och vänner; människor kan se din resa även utan ett Polarsteps-konto. Detta kan göras i en webbläsare. Du kan också dela ett steg med andra om du till exempel vill informera dem om ett nytt evenemang. Tryck på delningsikonen under ett steg. Om ett steg innehåller flera foton kan du svepa åt vänster eller höger över fotot för att välja ett annat foto. Tryck på ikonen Facebook eller Instagram eller välj alternativet Andra sätt att dela .

Tips 07: Skapa en fotobok

Det fina med Polarsteps är att du kan göra en fotobok av din kompletta resa efter din resa. För att göra detta, tryck lätt på Alternativ / Skapa resebok . Du kan göra detta från appen, men det kan vara bekvämare att göra detta från en dator. Du loggar bara in på din dator med dina Polarsteps-kontouppgifter. Gå till Reseböcker , välj din resa och tryck på Preview & order- knappen . I appen heter den här knappen Förhandsgranska din resebok. Tjänsten genererar nu automatiskt en fotobok över din resa. Du kan följa din resa exakt, för inte bara dina bilder visas: du kan också se information om platserna där du har varit i din fotobok. Trevligt är att du också kan se hur vädret var den dagen. Polarsteps hämtar informationen från internet.

Tips 08: Redigera fotoboken

Om du vill ha mer kontroll över vad som gör och inte kommer in i din fotobok kan du klicka på knappen Redigera resebok. Du ser två alternativ här: Foton och Alternativ . Med foton kan du slå på eller av skjutreglagen bakom vissa foton. Endast de foton du har valt läggs till i din fotobok på detta sätt. Bekvämt kan du omedelbart se hur många sidor din bok kommer att ha längst ner till vänster. På Alternativ kan du ange några saker. Naturligtvis kan du ändra titeln på boken bakom boktitel , som standard är detta namnet på din resa. I bokförfattareär ditt kontonamn, men om du har varit ute med din partner kan du ändra detta till något annat. Polarsteps erbjuder för närvarande bara ett tema, men du kan ändra färger. Du gör detta bakom temafärg . Du kan välja mellan turkos, mörkblå, cyan och svart. Med Photo grid väljer du om du föredrar att se fler bilder per sida eller om du främst föredrar stora foton. Om du avmarkerar rutan bredvid Visa stegtext ingår inte dina resrapporter i boken. Sammantaget har du inte många alternativ för att byta bok, men det här är faktiskt användbart. På det här sättet spenderar du inte timmar på en fotobok och du kan trycka din fotobok inom några minuter efter din resa.

Smart att veta: en bok på 25 sidor kostar så mycket som en kopia på 50 sidor!

Tips 09: Beställ fotobok

När du har redigerat din bok klickar du på Re-Generate Travel Book . Om du är nöjd med hur din bok nu ser ut, klicka på Fortsätt till kassan. Nu ser du att du behöver minst 24 sidor i din bok. Om du har mer än 24 sidor ser du en översikt över vad din bok kommer att kosta. Så snart din bok har mellan 25 och 50 sidor kostar boken fyrtio euro. Frakt är gratis och i många fall ger Polarsteps dig 10 euro rabatt på din beställning. Det är också användbart att veta att företaget tar ut samma pris för en bok med 25 sidor som en bok med 50 sidor. Här kan du se exakt vad priserna är. Boken är tryckt på 200 gram glättat fotopapper och är i A4-format med inbunden. Betalning kan göras på alla möjliga sätt, inklusive iDEAL, kreditkort eller PayPal.

Visa resor

Polarsteps är inte bara kul för att skapa egna reserapporter, du kan också se andra offentliga reserapporter och följa användare. I appen trycker du på världen för att visa resor valda av Polarsteps. Du kan gilla steg från en resa genom att knacka på hjärtat. Om du vill följa en användare trycker du på användarens namn högst upp och väljer Följ . Om du letar efter en specifik användare trycker du på förstoringsglaset och anger namnet.