Så här använder du iCloud Drive i Windows

Med iCloud Drive lanserar Apple en konkurrent för tjänster som Dropbox och OneDrive. iCloud var naturligtvis redan en lagringstjänst, men aldrig tidigare har det varit möjligt att utforska dessa filer. iCloud Drive ändrar det. Men vad sägs om du arbetar i Windows?

Aktivera iCloud Drive

Innan du kan komma igång med iCloud Drive måste du först aktivera tjänsten på din iOS-enhet (t.ex. din iPad). Under installationen av iOS 8 blev du redan tillfrågad om du ville uppdatera iCloud Drive. Om du har valt att inte göra det kan du fortfarande göra det via Inställningar . Navigera till Inställningar / iCloud och tryck sedan på iCloud Drive. När du trycker på Uppdatera till iCloud Drive konverteras ditt konto. Läs också: Vilken molntjänst passar dig?

Obs: detta kan inte vändas. Observera att du bara kommer att kunna dela med andra iOS-enheter om de kör iOS 8.x, Windows eller OS X Yosemite. Många människor inser inte att när de har en iPhone 4 med iOS 7, kan de inte längre dela dokument i Pages med Pages på en iPad Air med iOS 8 (det var möjligt med iClouds "gamla stil"). Det är något att tänka på.

Aktivera iCloud Drive på din iOS-enhet, men tänk två gånger om det.

Ladda ner iCloud för Windows

När du har aktiverat iCloud Drive måste du ladda ner iCloud för Windows (eller uppdatera programvaran om du redan har gjort det). Du laddar ner programmet från Apples webbplats. Efter installationen måste du starta om datorn. Klicka på Start , tryck på iCloud och välj alternativet iCloud som visas på startmenyn eller startskärmen. För att använda iCloud Drive, kontrollera iCloud Drive och klicka på Apply .

Innan du kan använda iCloud Drive måste du först ladda ner och installera tillhörande programvara.

Dela filer med iCloud Drive

Att dela filer med iCloud Drive är nu lika enkelt som att dela med Dropbox, till exempel eftersom ett alternativ iCloud Drive har lagts till i Windows Explorer (under rubriken Favoriter ) , där du helt enkelt kan dra filer och mappar. Och medan Apple länge har hållit tillbaka filhantering på sin molntjänst kan du äntligen bara skapa mappar, dra och släppa filer i iCloud och så vidare. Tyvärr synkroniseras inte bilder automatiskt med iCloud Drive, för det här skapas ytterligare en kopp iCloud- foton under Favoriter .

iCloud Drive är nu ett alternativ under Favoriter, precis som till exempel Dropbox.