15 användbara offline-appar

När vi använder vår smartphone har vi blivit ganska vana vid att vara online hela tiden. Inte bara det, men fler och fler appar kräver alltid en internetanslutning. Men tänk om du går offline en stund? Lyckligtvis finns det fortfarande gott om offline-appar som du kan njuta av.

Medvetet offline

Även om det alltid finns en chans att du plötsligt kommer att vara utan internet en dag, oförberedd, är chansen inte så stor idag. Du kan alltid byta till WiFi om 4G går förlorad eller tvärtom. I den här artikeln kommer vi därför huvudsakligen att fokusera på situationen där du i förväg vet att du snart kommer att vara utan internet (till exempel på ett plan eller i ett avlägset land) så att du kan göra förberedelser och ladda ner vissa saker just nu du är fortfarande ansluten. De appar vi diskuterar har valts med tanke på sådana situationer. Om inte annat anges är alla appar för Android och iOS och gratis.

1 Netflix

Om vi ​​måste sparka in en öppen dörr, helst helst i början. Dörren är dock inte så öppen, för det finns fortfarande många som inte vet att du helt enkelt kan ladda ner de flesta serier och filmer på Netflix till din smartphone. Du navigerar helt enkelt till den titel du vill titta offline och trycker på nedåtpilen bredvid filmen eller avsnittet. Det nedladdade innehållet visas på fliken Nedladdningar . Om du reser utomlands, se till att du verkligen stannar offline, annars kan din plats hindra dig från att visa det nedladdade innehållet.

2 Spotify

Vad som gäller Netflix gäller även Spotify. Musiktjänsten kan kallas en streamingtjänst, men det betyder inte att du inte kan njuta av din musik offline. Om du vill använda detta navigerar du i Spotify-appen till det innehåll du vill ladda ner, till exempel en spellista eller ett album. Högst upp på listan ser du en skjutreglage bakom texten Ladda ner . Så snart du konverterar dessa kommer Spotify att ladda ner låtarna (kom ihåg din databunt!). Dina låtar kommer att sparas i trettio dagar utan att logga in på Spotify (online).

3 Waze

Eftersom Waze förlitar sig mycket på den aktiva användargruppen anses man ofta att appen bara kan användas så länge det finns en internetanslutning. Detta gäller naturligtvis också de sociala funktionerna, men detta är inte nödvändigt för vägbeskrivning. Waze fungerar inte som Google Maps där du måste ladda ner den specifika kartan, det här företaget gör det lite mer effektivt. Du planerar bara alla rutter du vill köra (eller gå) medan du fortfarande är online och Waze gör automatiskt de specifika rutterna tillgängliga offline. Nackdelen är naturligtvis att du inte kan avvika från ditt schema.

4 HÄR WeGo

Om du letar efter en app som gör att du enkelt kan ladda ner kompletta kartor på ett användarvänligt sätt rekommenderar vi HERE WeGo. Appen fungerar underbart enkelt: du väljer vilket land du ska besöka (vilket naturligtvis också kan vara Nederländerna) och laddar sedan ner kartan. Detta tar uppenbarligen mycket lagringskapacitet, men i gengäld får du friheten att navigera inom den nedladdade kartan utan gränser om din rutt är lite annorlunda än vad du ursprungligen planerade.

5 WiFi-karta

Det är fantastiskt att det finns så många appar som kan hjälpa dig med viktig data (eller underhållning) utan internet, men oavsett hur bra du planerar finns det naturligtvis möjligheten att du 'måste' gå online ett tag. En app som WiFi Map är mycket användbar. Den här appen visar inte bara var du hittar trådlösa nätverkspunkter nära din nuvarande plats, om de är skyddade (och informationen delas med appen) får du också nätverkslösenordet, så att du snabbt och enkelt kan logga in. Kom ihåg, försök inte banka genom en sådan anslutning!

6 YouTube

Tills nyligen var det inte möjligt att titta på videor på YouTube offline utan att göra alla slags (förbjudna) knep. I augusti 2018 introducerade Google dock YouTube Premium (tidigare YouTube Red) i Nederländerna och Belgien. Med YouTube Premium kan du titta på alla videor på YouTube utan annonser och ladda ner dem för att titta offline (naturligtvis, precis som med Netflix, tar detta mycket lagringskapacitet). Det är inte billigt, 16 euro per månad, men tack vare den kostnadsfria testmånaden är det något du kan prova om du går offline en stund.

7 fickor

Chansen är stor att de stunder när du inte har tillgång till internet är just dessa stunder när du har tid att koppla av och läsa några saker. Det är här Pocket kommer in, även om det kräver lite förberedelse. När du stöter på en artikel som du vill läsa, spara den med den här appen så blir den tillgänglig offline (inklusive bilder och till och med videor). När du har tid (och därför också när du är offline) kan du enkelt konsumera det innehållet.

8 hörbar

Vi behöver inte berätta för dig att du inte behöver internet för e-böcker, det är precis vad som gör denna form av digital läsning så attraktiv (och också anledningen till att vi inte har inkluderat e-bokappar i den här listan) . Ljudböcker, däremot, blomstrar, och nästan alla populära engelskspråkiga bokar du kan tänka dig är tillgängliga som en ljudbok via Audible (en Amazon-tjänst). Appen är gratis, för tjänsten betalar du 14,95 euro per månad (med en gratis testmånad) för vilken du kan ladda ner en bok varje månad. Du kan lyssna på dessa böcker offline, även när du säger upp din prenumeration.

9 Storytel

Man kan säga att Storytel är den holländska versionen av Audible. Den stora skillnaden med Audible är, förutom att läs- och ljudböckerna är på nederländska, att du får obegränsad tillgång till allt innehåll som webbplatsen erbjuder. Hur är det möjligt för en prislapp som är 5 euro lägre? Mycket enkelt: på Audible köper du ljudboken, på Storytel köper du åtkomst. Du kan lyssna obegränsat offline, men så fort du säger upp din prenumeration förlorar du också åtkomst till böckerna. Enligt vår åsikt, perfekt för när du är offline ett tag, även om du naturligtvis måste planera i förväg vad du vill lyssna på.

10 poddsändningar

Alla appar vi nämner i den här artikeln är tillgängliga för både Android och iOS, med undantag för podcaster. När du har varit utan internet ett tag finns det inget bättre än att koppla av, sätta på dina öronproppar och njuta av en informativ och / eller underhållande podcast. Den här appen är redan inbäddad på din iPhone, nämligen Podcasts-appen, för Android rekommenderar vi Pocket Casts-appen. Det är den enda appen i den här artikeln som inte är gratis, men så omfattande och trevlig att vi accepterar prislappen på 3,99 euro.

11 Enhetsomvandlare och konvertering

Din smartphone är naturligtvis mycket mer än en källa till underhållning, även när du är offline. Vi är vana vid att kunna konvertera och konvertera allt på nätet, vilket innebär att vi inte har den kunskapen tillgänglig (längre) alls. Hur många gram mjöl är en matsked? Vad är en tum i centimeter? Denna app (även för iOS) låter dig konvertera och konvertera dussintals saker så här utan behov av internet (förutom valuta, som kräver den aktuella växelkursen).

12 Kiwix

Vi har redan nämnt det: vi är vana vid att ha kunskap i fickan nuförtiden. De dagar då vi var tvungna att leta upp något i ett fysiskt encyklopedi är för länge borta. Men tänk om du går offline och inte längre har tillgång till, säg, Wikipedia? Då tar du det encyklopedin med dig, eller hur? Med Kiwix kan du lagra hela innehållet på Wikipedia (och många andra informationskällor) i kraftigt komprimerad form på din iPhone eller Android-enhet. Naturligtvis tar detta fortfarande mycket utrymme, men du har garantin för att du aldrig kommer att vara utan information igen.

13 Asfalt 8: luftburet

Slutligen några roliga spel att ha i fickan. Du skulle tro att du inte behöver internet för att spela spel, men tyvärr är fler och fler spel utformade på ett sådant sätt att du behöver en aktiv anslutning, till exempel på grund av Pay to Play (utvecklingen där spel på allvar hindras om du inte appköp). Asphalt 8: Airborne är bara ett trevligt gammaldags spel: installera och spela. Ett spektakulärt tävlingsspel som kommer att underhålla dig. In-app-köp är möjliga men inte nödvändiga.

Badland

Detta sidrullande spel Badland skiljer sig helt från racing. Ett spel med vacker grafik där du måste hjälpa små varelser genom en värld av hinder, något som är mycket mindre enkelt än det låter. Vad som är trevligt med Badland är att det både är ett tankelöst spel som du kan spela när som helst däremellan och ett spel som ibland kräver att du verkligen tänker hårt för att lösa pussel. Spelet är gratis, men det laddar dig med annonser medan du spelar, så det är värt att överväga att stänga av detta (mot en avgift) medan du fortfarande är online.

15 växter vs. Zombies ™ 2

Slutligen ett spel som vi verkligen har haft under de senaste åren, och som sålts så ofta att det nu kan laddas ner gratis för både Android och iOS. Konceptet är lika bisarrt som det är lysande: zombier attackerar din trädgård, och du måste sätta rätt växter i marken för att hindra dessa zombier från att nå ditt hus. En enorm mängd nivåer och en avsevärd svårighetsgrad säkerställer att du enkelt kan överleva en tio timmars internetfri flygning med det här spelet, även om vi erkänner att du måste klara din förlust, för du kommer att förlora!