Rohos Mini Drive USB-stick säkerhet

USB-minnen är praktiska, men har en otäck kvalitet: de går vilse. I det här fallet vill du uppenbarligen inte att någon annan ska öppna dina filer. För att motverka detta kan du köpa ett dyrt USB-minne med säkerhet (kryptering). Du kan också uppnå samma sak med Rohos Mini Drive: men helt gratis.

1. Installation

Rohos Mini Drive skapar ett säkert avsnitt på ditt USB-minne. Allt du förvarar här skyddas med kryptering (kryptering) och skyddas med ett lösenord. Sätt i ditt USB-minne och öppna Start / Dator . Kontrollera enhetsbokstaven USB-minnet får från Windows. I vårt exempel är detta G. Vid behov högerklickar du på disken och väljer Egenskaper för att visa ledigt diskutrymme. Surf till Rohos och ladda ner Rohos Mini Drive. Gå igenom installationen och kör programmet. Rohos Mini Drive är delvis på nederländska, vissa termer är på engelska eller dåligt översatta. Starta Rohos Mini Drive och klicka på Kryptera USB-enhetför att skapa ett säkert USB-minne. Rohos Mini Drive påverkar inte filerna på USB-minnet.

Rohos Mini Drive förvandlar vilket USB-minne som helst till ett säkert USB-minne.

Rohos Mini Drive förvandlar vilket USB-minne som helst till ett säkert USB-minne.

2. Skapa säkerhet

Peka på enhetsbokstaven på ditt USB-minne (G) genom att klicka på Välj . Vid diskinformation kan du justera egenskaperna för ditt värdeskåp. Vi väljer en storlek på 2048 MB (2 GB). Den valda storleken måste finnas som ledigt diskutrymme på ditt USB-minne. Bekräfta med OK och ange samma lösenord två gånger. Med detta lösenord skyddas innehållet på din "hemliga plats". Rohos Mini Drive skapar en genväg på skrivbordet till den säkra miljön som standard. Bekräfta med Skapa disk för att sätta Rohos Mini Drive i arbete. Skapandet av det säkra värdeskåpet kan ta några minuter. På din egen dator kan du starta Rohos Mini Drive för att komma till det säkra området.

Ange storleken för det skyddade området på ditt USB-minne.

3. Öppna valvfilen

Under Favorit disk är inte ansluten till anslutande skiva och ange ditt lösenord. Värdeskåpet öppnas och du får en extra enhetsbokstav i Windows Explorer (Dator). Standard enhetsbokstaven för valvet är R, men det kan vara annorlunda. Den extra enhetsbokstaven visas därför bredvid USB-minnets standard enhetsbokstav. Om du använder den säkra pinnen på en annan dator där Rohos Mini Drive inte är installerad hittar du filen Rohos Mini Drive (Portable) .exe på den oskyddade delen av ditt USB-minne . Dubbelklicka på detta för att starta Rohos Mini Drive.

Det är viktigt att stänga värdeskåpet ordentligt efter användning och inte plötsligt dra ut USB-minnet. För att göra detta använder du Avinstallera- knappen i Rohos Mini Drive-programfönstret. Detta avmonterar den skyddade disken.

Rohos Mini Drive skapar en extra enhetsbokstav: allt du lagrar här lagras automatiskt säkert.