Shopping på Action - Mycket för lite

En kraftbank för knappt tre euro eller en mikro-USB-laddningskabel för bara sju cent. Frekventa besökare till Action (och andra budgetkämpar) har för länge sedan upphört att bli förvånade över sådana grundläggande priser. Är billigt i det här fallet också dyrt, eller är shopping på Action verkligen värdefullt? Du kan läsa det i detta omfattande test!

"Hur kan de få det att hända?" är en fråga som alltid kommer att tänka på för många Action-besökare. Den som såg förra årets VPRO-dokumentär 'De Prijsvechter' vet svaret. Produkterna massproduceras i kinesiska mammutfabriker, där arbetare måste slita blod, svett och tårar för bittert låga löner. Eftersom Action också köper enorma siffror lyckas det hålla priset nere. Och där andra butiker låter priserna på sina produkter gå upp och ner fyra gånger, gör Action (som andra lågkostnadskämpar) det bara två gånger. Marginalerna är därför mindre, men på grund av de skyhöga volymerna är vinsten i denna framgångsrika detaljhandelskedja verkligen inte mindre. Tillbaka till vad detta test egentligen handlar om, nämligen kvaliteten på produkterna.Säljs elektroniken fortfarande på en acceptabel nivå eller är det snarare engångsartiklar? Vi lägger tjugo populära Action-produkter till ett värde av mindre än hundra euro på racket.

Handling

Action öppnade sin första filial i Enkhuizen 1993 och ett år senare förvaltade budgetkedjan redan åtta butiker. Under de mer än två decennierna som följde upplevde företaget en enorm tillväxt. Det finns nu mer än tusen Action-butiker spridda över Nederländerna, Belgien, Frankrike, Tyskland, Luxemburg, Österrike och Polen. Sortimentet består av cirka 6 000 budgetprodukter från det lägre prissegmentet som genererar en sammanlagd omsättning på 3,5 miljarder euro. Totalt arbetar cirka 39 tusen personer vid denna rabatt.

Wireless Key Finder

Alla har förlorat sina nycklar då och då, följt av en ansträngande sökning. Tack vare Wireless Key Finder tillhör denna irritation ett förflutet. Produkten består av två fyrkantiga nyckelringar, var och en med en blå eller röd sida. Dessutom ingår en sändare med en extremt ömtålig standard. Om du trycker på den blå eller röda knappen kommer motsvarande nyckelring att piper. Den signalen är inte särskilt hög. Du hör till exempel inte mottagaren piper på bottenvåningen om du lämnade nycklarna liggande på första våningen. Avståndet som den trådlösa sändaren överbryggar anges inte på förpackningen. I praktiken verkar ett avstånd på mer än tio meter alls inte vara något problem. En nackdel är att de två nödvändiga AAA-penliterna och CR2032-batterierna inte ingår.Dessutom passar knappcellen inte smidigt i mottagaren, så att täckplattan stiger något.

Wireless Key Finder

pris

4,86 € 6 Poäng 60

 • Fördelar
 • Enkel att använda
 • Broar över tio meter
 • Negativa
 • Bräcklig standard
 • Batterier ingår ej
 • Mottagarskydd

Maxxter ACT-SPK-107A stereohögtalare

Den som letar efter en PC-högtalarsats för knappt fem euro kan sluta med den här smutsiga billiga produkten från Maxxter. Huset består helt av plast, med en färgad ring synlig runt ljuddrivrutinen. En högtalare är lite tyngre eftersom den innehåller en blygsam förstärkare med en uteffekt på två gånger 3 watt. Det finns också en volymkontroll på detta. Du kan ansluta till datorn med den integrerade 3,5 mm ljudkabeln. Både adapterkabeln och ljudkabeln är lite på kortsidan. Varje högtalare har bara en enda ljuddrivrutin som har den skrämmande uppgiften att återge alla ljudfrekvenser. Efter att ha anslutit högtalarna hör vi tyvärr ett ganska högt brum. Du kan delvis drunkna ut det med musik, men det är naturligtvis inte perfekt.Dessutom låter vokallinjerna skingrande och bastonerna hörs knappt. Så lite som den här produkten kostar är denna engångsprodukt slöseri med dina pengar.

Maxxter ACT-SPK-107A stereohögtalare

pris

4,95 €

Hemsida

www.maxxter.biz 2 Poäng 20

 • Fördelar
 • Smuts billigt
 • Negativa
 • Dålig ljudkvalitet
 • Högt brum kan höras
 • Korta kablar

Maxxter och Gembird

Action säljer mycket budgetelektronik från Maxxter. Det är ett dotterbolag till det holländska moderbolaget Gembird. Av denna anledning visar Gembird-logotypen på några bilder av Maxxter-produkter.

Eurodomest Led Bluetooth-lampa

Med en inköpspris på 12,95 EUR är denna smarta lampa från Eurodomest den dyraste produkten i detta test. Det är en LED-färglampa med E27-armatur som du kan vrida i valfri armatur. När du tänder lampan avger lampan ett vitt ljus. Den som tar sig besväret med att ladda ner Eurodomest-appen från appen eller Play Store har valet mellan alla typer av dimbara färger. Efter installationen känner appen nästan omedelbart av LED-lampan. Detta görs via en Bluetooth-anslutning. Med hjälp av en skjutreglage kan du enkelt justera ljusintensiteten, medan du på en rund palett kan välja en annan färg om så önskas. Du kan också skapa dina egna scenarier. Tyvärr är det inte möjligt att ställa in tidsplaner. För övrigt är antalet lumen endast 550,så ljuset är inte så starkt som du kan vara van vid från välkända belysningssystem som Philips Hue. Produkten är dock bra för lite stämningsbelysning i vardagsrummet. En bonus är att denna lampa är certifierad med energiklass A +.

Eurodomest Led Bluetooth-lampa

pris

12,95 €

Hemsida

www.eurodomest.eu 7 Poäng 70

 • Fördelar
 • Färglampa
 • Stor app
 • Användarvänlig
 • Negativa
 • Kan inte vara så ljus
 • Inga tidtabeller

Maxxter ACT-BTR-03 Bluetooth-ljudmottagare

ACT-BTR-03 är en blygsam Bluetooth-mottagare som du i princip kan ansluta till vilket (traditionellt) hi-fi-system som helst. På så sätt streamar du musik från en smartphone eller surfplatta till en anständig högtalarsats. Denna rektangulära plastlåda mäter bara 6 × 3,6 × 1,5 centimeter, så att du enkelt kan lagra den någonstans med ditt ljudsystem. Det är trevligt att Maxxter levererar både en 3,5 mm ljudkabel och en tulpankabel, även om kablarna är mycket korta. Lyckligtvis är det vanligtvis inte ett sådant problem, för en Bluetooth-mottagare behöver inte vara i sikte. Det är slående att ett batteri med en kapacitet på 250 mAh är inbyggt. Tillverkaren lovar en lyssningstid på cirka sex timmar, så du behöver inte ansluta enheten till elnätet. Använd den medföljande USB-kabeln för att ladda via en dator.Tyvärr är det också mycket kort, vilket gör det svårt av praktiska skäl att ansluta ACT-BTR-03 till en USB-nätadapter. Parningen är ganska smidig med två blå LED-lampor som visar anslutningsstatus. Mottagaren skapar kontakt med en mobil enhet via en Bluetooth2.1-anslutning. Musiken leder enheten enkelt till din förstärkare och högtalare. Förvänta dig inte CD-kvalitet (aptX), men den här produkten passar bra för Spotify-strömmar och MP3-filer.Musiken leder enheten enkelt till din förstärkare och högtalare. Förvänta dig inte CD-kvalitet (aptX), men den här produkten är bra för Spotify-strömmar och MP3-filer.Musiken leder enheten enkelt till din förstärkare och högtalare. Förvänta dig inte CD-kvalitet (aptX), men den här produkten är bra för Spotify-strömmar och MP3-filer.

Maxxter ACT-BTR-03 Bluetooth-ljudmottagare

pris

7,99 €

Hemsida

www.maxxter.biz 8 Betyg 80

 • Fördelar
 • Lätt att använda
 • Kompakt hus
 • Två ljudkablar ingår
 • Negativa
 • Korta sladdar
 • Inget aptX-stöd

Micro USB-kortläsare

Den näst billigaste produkten från detta test kostar bara tre fjärdedelar. Det är en micro SD-kortläsare som du kan ansluta till en lämplig surfplatta eller smartphone. På det sättet har du (tillfälligt) extra lagringsutrymme. Det enda kravet är närvaron av en mikro-USB-port på den mobila enheten. Enheten sitter ganska stadigt i mikro-USB-porten och sticker ut 3,4 centimeter efter anslutningen. Att ta det hela med dig i en byxficka är inte en bra idé på grund av risken för att det går sönder. När du har satt in ett micro SD-kort i kortplatsen kommer Android att omedelbart upptäcka lagringsbäraren. Praktiskt om du till exempel vill överföra foton och videor.

Micro USB-kortläsare

pris

0,75 € 9 Poäng 90

 • Fördelar
 • Extern lagring för mobila enheter
 • Negativa
 • Sticker ut relativt långt