Wireless Network Watcher - Wi (fi), vad, var?

Ibland händer något på din dator eller ditt nätverk, och du börjar plötsligt undra om det kan finnas någon aktiv på det trådlösa nätverket som inte borde vara där. I sådana fall önskar du att du snabbt kan kika vilka enheter som är anslutna till ditt trådlösa nätverk. Lyckligtvis är det helt möjligt med Wireless Network Watcher.

Wireless Network Watcher

pris

Fri

Språk

Nederländska

OS

Windows XP / Vista / 7/8/10

Hemsida

www.nirsoft.net 10 Poäng 100

  • Fördelar
  • Se alla anslutna enheter
  • Tydliga beskrivningar
  • Visar när var först / senast ansluten
  • Negativa
  • Inget live detekteringsläge med larm

Med Wireless Network Watcher från Nirsoft kan du enkelt skanna ditt trådlösa nätverk för att se vilka enheter som är anslutna till den. Du behöver inte ta några komplicerade steg, det räcker att ladda ner programmet och skanna.

Skanna nätverk

När du har laddat ner Wireless Network Watcher (notera: för den nederländska versionen måste du ladda ner en separat språkfil från tillverkarens webbplats) kommer programmet genast att börja skanna. Inom några sekunder ser du en lista över enheter som är anslutna till det trådlösa nätverket. Det fina med detta program är att beskrivningen av enheten också är tydlig, i de flesta fall behöver du inte gissa vilken typ av enhet det är.

Få inte panik

Det faktum att beskrivningarna är mycket tydliga kan också orsaka oro när du ser en enhet som du inte känner igen. Vad Philips Hue var var ganska tydligt för mig (mina smarta lampor), men det fanns också en enhet märkt Kreatel Communications. Åh kära, blev jag hackad nu? Är min granne i mitt nätverk? Lyckligtvis var det inte så illa. Rådet är att hålla sig lugn, för det visade sig att Kreatel Communications efter enkel googling stod inför TV-mottagaren från KPN. Kort sagt, om du stöter på varumärken som du inte känner till har Google lösningen. Om du ser alla tecken på ett språk du inte känner till kan det finnas mer anledning att oroa sig, men även då: använd först en sökmotor.

Slutsats

Wireless Network Watcher är ett fantastiskt program som ger dig omedelbar sinnesfrid när du upptäcker att allt i ditt nätverk är okej. Eller såklart upptäcker du att något pågår. Programmet kan inte hjälpa dig vidare, men åtminstone vet du att du omedelbart måste ändra ditt WiFi-lösenord och starta om modemet eller routern.