Hämtar du inte appar från Microsoft Store? Så fixar du det

Det kan hända att en app plötsligt börjar fungera när du laddar ner den från Microsoft Store. Allt kan naturligtvis hända. Det här är saker du kan göra ändå för att lösa problemet. I vilket fall som helst hjälper det att starta om din enhet eller se till att du har den senaste versionen av Windows 10 på din dator.

Om du har gjort det och det fortfarande inte fungerar är det bäst att logga in och ut från Microsoft Store. Din profilbild visas längst upp till höger. Tryck på det och tryck på Logga ut i nästa fönster. Tryck nu på knappen längst upp till höger igen och logga in igen med ditt Microsoft-konto.

Ett andra alternativ är att tömma cacheminnet i Microsoft Store. För att göra detta, öppna kommandotolken. Skriv nu kommandot wsreset och tryck på Enter. Följ stegen på skärmen och problemet ska lösas.

Microsoft Store: Felsökaren

Hjälper inte ovanstående alternativ? Sedan har vi felsökaren Microsoft Store. För att göra det, gå till Inställningar / Uppdatering & Säkerhet / Felsökning . Under rubriken Upptäck och åtgärda andra problem finns Windows Store-appar längst ner. Tryck på det och tryck på Kör felsökarknappen. Följ stegen på skärmen igen.

Det fjärde alternativet är att återställa Microsoft Store. För att göra detta, gå till Inställningar / Appar / Appar och funktioner . I mitten någonstans finns Microsoft Store. Klicka på den och öppna de avancerade inställningarna. Nära botten, fortfarande ovanför Radera, finns alternativet Återställ. Detta kommer att återställa appen. Följ stegen på skärmen igen.

PowerShell kan hjälpa till

Om ingenting verkligen fungerar kan du fortfarande avinstallera och installera om Microsoft Store. För att göra detta, öppna PowerShell (öppna Start och skriv in PowerShell, välj programmet). Du måste köra den som administratör. Skriv följande rad: Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore | Ta bort-AppxPackage.

Då måste du ta över detta och sedan trycka på Enter. Add-AppxPackage-registret "C: \ Program Files \ WindowsApps \ Microsoft.WindowsStore * \ AppxManifest.xml" -DisableDevelopmentMode.

Om du nu följer stegen igen kommer Store att installeras om och problemen borde verkligen lösas. Om det inte heller fungerar kan du fortfarande kontrollera om nedladdningen fungerar med en ny eller annan profil eller ett nytt konto. Den sista utvägen är att ta hela din enhet till fabriksinställningarna, men det vill du förmodligen inte.