Tio bästa appar för smarta TV-apparater

En smart-TV kan vara oerhört användbar, särskilt när du laddar ner rätt appar och använder dem optimalt på detta sätt. Även om apparna på smarta TV-apparater inte är lika träffade som för andra smarta enheter, är de definitivt något att hålla ett öga på. Det här är de tio bästa apparna för din smart-TV.

Många av de appar som finns tillgängliga för smarta TV-apparater är (naturligtvis) centrerade kring idén om TV och att titta på film. Det finns också ett antal appar tillgängliga för smarta TV-apparater för musikälskare. För alla appar behöver du en fungerande internet / wifi-anslutning för att använda streamingtjänsterna. Många av operativsystemen för smarta TV-apparater anpassas ofta och ändras, detta kan påverka tillgängligheten för vissa appar på din typ av TV.

Netflix

Den vanliga streamingtjänsten för filmer och serier kan ses via alla dina enheter. Om du har en smart TV kan du också ladda ner en app för att titta på dina favoritfilmer och serier via den här appen.

Det finns till och med smarta TV-apparater med en speciell Netflix-knapp på fjärrkontrollen. Är din TV fortfarande för Netflix-eran? Ladda sedan ner den här appen på din TV för att enkelt få tillgång till allas favorit streamingtjänst.

Youtube

Vi kommer att stanna i strömmande tjänster ett tag eftersom YouTube naturligtvis inte bör saknas i listan. Appen ger dig tillgång till dina favorit YouTube-kanaler och nu kan du titta på dessa videor på en stor skärm tack vare din smart-TV.

Google Play Filmer

Om du på något sätt har lite Google Play-kredit kvar kan du naturligtvis spendera detta på appar för din telefon eller surfplatta. Vad du dock också kan göra är att titta på en film av den på Google Play Filmer. Du kan enkelt ladda ner den här appen på alla dina enheter, inklusive din smart-TV.

Du kan hyra eller köpa en film på Google Play Films. Om du hyr den försvinner filmen från ditt bibliotek när du tittar på den. När du köper filmen förblir den naturligtvis, men priset på filmen är också högre.

Med Google Play Films-appen har du som ett digitalt videobibliotek på din smart-TV.

Spotify

En Spotify-app är också tillgänglig för vissa TV-apparater (t.ex. Samsung-smarta TV-apparater tillverkade efter 2015). Så om du vill streama din musik efter eget val är Spotify-appen en idealisk lösning.

Stöds inte Spotify-appen av din typ av TV? Se sedan om du kan ladda ner Pandora-appen. Detta är också en musikstreamingtjänst och registrerar, precis som Spotify, dina musikinställningar baserat på vad du gillar eller ogillar.

Videoland

Videoland är en film- och seriestreamingtjänst från RTL. Videoland fungerar på samma princip som Netflix: du tar ett konto som du betalar ett månadsbelopp för. Detta låter dig titta på så många filmer och serier som du vill.

Eftersom plattformen är från RTL riktar sig Videolands erbjudande till den nederländska marknaden. RTL-serien kan ses (tillbaka) här. Men naturligtvis erbjuder plattformen även internationella filmer och serier.

Amazon Prime Video

Som du kommer att märka nu är streamingtjänster överallt som dyker upp som svampar. Amazone Prime Video är också en tjänst som du kan placera en app på din smart-TV.

Amazon Prime Video har ungefär samma typ av erbjudande som Netflix och den här streamingtjänsten producerar också sina egna original som Netflix gör. En extra av denna tjänst är att du enkelt och snabbt kan få mer information om bakgrundsfakta för skådespelaren och / eller filmen i fråga.

Skype

Det verkar inte för länge sedan att vi fortfarande tyckte att videosamtal via en stor skärm var en futuristisk idé. Om du har en smart-TV som innehåller en webbkamera är det inte längre en dröm för dig. Med Skype-appen chattar du och ringer från soffan och ser vem du ringer med i widescreen-format!

NPO Start

Vill du ha tillgång till alla program för den offentliga sändaren? Ladda ner NPO start-appen och få tillgång till video-on-demand-tjänsten för NPO. Du kan titta på program som har sänts här eller helt enkelt titta på dem igen.

Smart TV-fjärrkontroll / min Tifi

En av de många fördelarna med att ha en smart TV är inte bara att kunna titta på filmer och serier oändligt utan också att kunna använda din smart-TV lättare. Med Smart TV-fjärrkontrollen (Android) och mina Tifi (iOS) -appar kan du förvandla din smartphone till en fjärrkontroll som låter dig zappa från kanal till kanal eller bläddra oändligt mellan Netflix-erbjudandet utan problem. Används också när du tappat fjärrkontrollen oftare.

NOS

NOS har också gjort en app tillgänglig för (de flesta) smarta TV-apparaterna. Via den här appen läser du inte bara de senaste nyheterna utan du kan också titta på de senaste videorna. De senaste trafikförhållandena ingår också i den här appen. Praktiskt om du vill kolla nyheterna före jobbet. Du kan också enkelt titta på liveströmmar via NOS-appen. På så sätt är du alltid uppdaterad med de senaste nyheterna, utan till exempel irriterande stjärnannonser.

Sociala media

Naturligtvis har nästan alla sociala mediekanaler också en app som är tillgänglig för din smart-TV. Så vill du kunna beundra din mosters semesterbilder i full regalia? Ladda sedan ner Facebook-appen och bläddra igenom ditt nyhetsflöde på din TV. Detsamma gäller till exempel Twitter, med vilken du snabbt kan läsa dina senaste tweets.

Spel

Vissa smarta TV-apparater ger möjlighet att spela via din TV. Du behöver inte en separat konsol för detta. Dessa spel ber dock ofta att styras med en kontroller, även om vissa av de tillgängliga spelen också kan styras med din fjärrkontroll. För att se om din TV erbjuder en sådan tjänst, se i den smarta miljön på din TV under "spel".