Användbara Android-widgets och hur man installerar dem

Widgets är länkar på din startskärm som är länkade till en app på din telefon. Dessa praktiska Android-widgets gör det möjligt att se dina senaste e-postmeddelanden, kolla vädret eller öppna dina kontakter med en överblick. Den här artikeln visar hur du installerar en widget och vilka widgets som är användbara att ha.

Det är naturligtvis användbart att först göra en lista över användbara Android-widgets att installera. Dessa widgets är gjorda för att göra ditt liv så enkelt som möjligt, men i vissa fall så vackert som möjligt.

Tänk på att många av de appar du har på din telefon också erbjuder en widget för din startskärm. På så sätt behöver du inte söka mellan alla dina appar för att öppna NS-reseplaneraren eller för att få information om de senaste nyheterna.

Zooper Widget

Med Zooper Widget kan du skapa din egen design av din startskärm. Den kostnadsfria appen ger dig möjlighet att anpassa allt efter din smak. Det finns många layouter tillgängliga, till exempel en klocka, din kalender eller vädret.

Tryck på widgeten för att justera allt efter eget tycke, från färg till storlek, innehåll och layout, allt är möjligt! (Android)

Gmail-widget

Om du vill hålla koll på din e-post är Gmail-widgeten en praktisk sak att ha. Du kan välja vilken mapp du vill synkronisera och den visar automatiskt dina senaste e-postmeddelanden. Så från startskärmen kan du enkelt svara på alla dina pressande e-postmeddelanden (eller se de senaste Groupon-erbjudandena). (Android)

Hemleverans

Om du inte gillar att laga mat eller helt enkelt inte är bra på det är naturligtvis hemleverans en praktisk app. De erbjuder också en widget som ger dig en direkt översikt över de restauranger du har angett som favoriter. Ett klick på restaurangen och du kommer direkt till menyn. Att beställa en pizza har aldrig varit enklare! (Android)

Animerad fotovidget

Om du älskar att ta foton vill du ha dina barn eller barnbarn på skärmen så ofta som möjligt eller bara vill se hur bilderna på din cappuccino faktiskt skiljer sig från varandra, då rekommenderas den animerade fotowidgeten. Du ställer in en mapp från vilken foton laddas eller du väljer bara några foton. Du kan sedan ställa in antalet sekunder för att ändra bilderna och vilken ram du vill ha runt dem. (Android)

Whatsapp

Whatsapp erbjuder också en widget så att du snabbt kan läsa dina senaste appar. Det praktiska med detta är att när du läser dessa kommer de inte att markeras som lästa ännu, så inga blå bockar! Då kan du bestämma senare i fred om du vill svara eller inte. (Android)

Klisterlappar

Med widgeten Klisterlappar skapar du en mapp på din startskärm där alla typer av digitala post-arkiv lagras. Välj själv färgen på din post-it, skriv vad du inte ska glömma och lägg till en fin klotter. På så sätt håller du alla dina tankar tillsammans och det ser bra ut också. Dessutom är ett plus med denna widget att du kan göra mappen på din startskärm väldigt liten så att den knappast tar plats. (Android)

Glas widgets

Om du vill ha allt ordnat, så: väder, kalender, tid, nyheter och datum, men inte känner för alla slags krusiduller och krångel som Zooper erbjuder, då är Glass-widgetsna för dig. Designen är enkel och genom att knacka på de olika elementen i widgeten kan du enkelt anpassa de separata komponenterna efter din smak. (Android)

att installera

Nu när vi har täckt några användbara widgets är det dags att installera dem. Det är förvånansvärt enkelt. Alla widgets finns i Google Play och laddas ner därifrån. Du installerar dem på din startskärm genom att helt enkelt trycka och hålla sidan där. Du får då automatiskt möjlighet att skapa en extra sida för att placera dina widgets eller så placerar du widgeten på en befintlig sida på din smartphone.

Under rubriken "widgets" hittar du alla widgets som finns tillgängliga på din telefon och som du just har laddat ner. Du kan sedan enkelt placera den genom att hålla ner tummen på själva widgeten och sedan dra den till önskad plats.

Du kan enkelt justera storleken efter att ha placerat den genom att hålla ner tummen på själva widgeten och välja "ändra storlek".

Du kan anpassa och ställa in de flesta widgets när du har placerat dem på din startskärm. Tryck kort på relevant widget en gång för att öppna inställningarna eller öppna motsvarande app och gör dina ändringar där.