På så sätt säkerställer du att dessa appar inte längre tappar batteriet

Det finns appar som tömmer batteriet på din smartphone avsevärt och även på mycket kort tid. Facebook är till exempel en ökänd app, men det är Skype också. Lyckligtvis kan du göra något åt ​​det. I den här artikeln förklarar vi hur du kan förhindra att appar tappar batteriet.

Facebook-appen för iOS och Android är en ökänd energiätare. Enligt en artikel på ZDNet är de fem mest populära synderna inom detta område Facebook, Google Chrome, Twitter, Google Maps och Skype. Instagram kräver också mycket av ditt batteri. Men hur dessa appar påverkar batteriets livslängd på din egen smartphone beror på ett antal olika faktorer. Läs också: Hur man tömmer ditt iPhone-batteri så mycket som möjligt: ​​Ja eller nej?

Begränsa bakgrundsuppdatering

För att se vilka appar på din smartphone som är de största energiförbrukarna, gå till Inställningar> Batteri på iOS och på Android till Inställningar> Batteri & energibesparing> Batterianvändning . Här är en lista över alla appar du använder och hur mycket av ditt batteri de använder. Du kan också se hur länge apparna körs i bakgrunden.

Bakgrundsappar sparar de sista procenten av ditt batteri.

Om du upptäcker att vissa energikrävande appar ofta körs i bakgrunden är det en bra idé att stänga av Bakgrundsuppdatering . För att göra detta, gå till Inställningar> Allmänt i iOS och ställ omkopplaren till Bakgrundsuppdatering till grå. På Android går du till Inställningar> Batteri & energisparläge> Energisparläge och markerar Begränsa appar i bakgrunden .

Webbversion

Sociala medierappar förbrukar vanligtvis mycket energi. När saker blir riktigt galna kan du helt undvika apparna i fråga genom att använda webbplatsen istället för appen.

Detta behöver inte vara mer besvärligt - öppna bara en webbläsare du väljer, gå till den aktuella sociala mediasidan och logga in på ditt konto. Tryck sedan på iOS på delningsknappen längst ner på skärmen i iOS. Välj Lägg till på startskärmen , ange ett namn och tryck på Lägg till för att godkänna. På Android trycker du på de tre punkterna längst upp till höger och väljer Lägg till på startskärmen .

På så sätt kan du komma åt tjänsten direkt från din startskärm utan att behöva använda den energikrävande appen. Faktum är att ikonen blir ungefär densamma!