Hur ansluter du en PS4-kontroller till din dator?

Spelar du ofta spel på din dator och föredrar du att ha en handkontroll i dina händer? Om du fortfarande har en PS4-kontroller kan du enkelt ansluta den till din dator. Du måste bara veta hur det fungerar. I den här artikeln förklarar vi hur du får din PS4-kontroller till PC.

Men vad händer om du vill spela spel med en kontroller på din dator? Du kan naturligtvis gå till affären för att köpa en dedikerad kontroller för Windows, men mycket enklare och billigare är att ansluta din PS4-kontroller (om du har en, naturligtvis) till din Windows-dator. För det första sparar du en enorm kostnad och för det andra kan du spela med den kontroller du redan är van vid.

Installera DS4

Tekniskt sett bör din PS4-kontroller enkelt kunna ansluta till Windows, trots allt stöder både din PC och din controller Bluetooth. Tyvärr är verkligheten lite mer komplicerad och Windows förstår inte kommandona på din controller som standard. Lyckligtvis finns det programvara som kan hjälpa dig som heter DS4. Du kan ladda ner den här kostnadsfria programvaran från www.ds4windows.com. Efter installationen klickar du på Installera DS4-drivrutinen för att säkerställa att din kontroller och din dator kan kommunicera med varandra.

Anslut styrenheten

Du kan ansluta din kontroller på två sätt: med USB-kabeln eller trådlöst via USB. Med den första metoden behöver du bara ansluta kabeln. För att ansluta till Bluetooth, håll ned PS-knappen och Dela- knappen i tre sekunder tills ljusfältet på din handkontroll blinkar. Gå sedan till inställningarna för Bluetooth på din kontrollpanel och anslut till den trådlösa styrenheten. På begäran om en kod blir det 0000. Kontrollenheten och din dator är nu anslutna, och du kan spela nästan vilket spel som stöder användningen av en gamepad / controller, specifikt stöd för PS4-kontrollen är tack vare DS4 är inte längre nödvändigt.

En PS4-kontroller har också ett 3,5 mm-uttag för dina hörlurar, men tyvärr fungerar det inte i kombination med en Windows-dator. Så du måste ansluta dina hörlurar direkt till din dator eller bildskärm om du vill använda dem.