Blockera skräppost i Gmail på din Android-enhet

Det är troligt att du kommer att få skräppost regelbundet. Lyckligtvis finns det mycket du kan göra med Gmail-appen på din Android-smartphone eller surfplatta för att blockera sådana e-postmeddelanden. I den här artikeln visar vi dig det enklaste sättet att göra det.

Markera meddelanden som skräppost

Gmail har redan ett automatiskt skräppostfilter, men det kan hända att något glider genom nätet. I så fall kan du ange detta genom att följa stegen nedan. Läs också: 3 supertips för Gmail.

Öppna Gmail- appen och navigera till skräppostmeddelandet. Tryck på den röda menyn med den vita bakgrunden och tryck sedan på Rapportera skräppost .

Google kommer att använda denna information för att förbättra sitt skräppostfilter så att sådana e-postmeddelanden kan identifieras som skräppost snabbare.

Blockera specifika avsändare

Om du fortsätter att ta emot oönskade meddelanden från samma e-postadress kan du blockera den här avsändaren. Du kommer inte längre att få e-postmeddelanden som skickas till dig från den här adressen.

Öppna Gmail- appen och navigera till ett e-postmeddelande från avsändaren du vill blockera. Öppna e-postmeddelandet i fråga och klicka på den grå menyn längst upp till höger. Tryck sedan på Blockera [Namn] .

Upprepa stegen ovan om du vill avblockera avsändaren för att skicka dig e-post igen.

För att se vilka avsändare du har blockerat måste du använda en dator. Gå till Gmail på datorn och klicka på kugghjulsikonen. Gå till Inställningar> Filter och blockerade adresser och bläddra hela vägen ner.

Blockera e-postlistor

Om du har registrerat dig för en e-postlista eller om du har gjort ett köp någonstans kan du upptäcka att du fortsätter att få e-postmeddelanden som du inte vill ha. Det är inte skräppost eftersom du gav det tillstånd då, men du vill bli av med det.

I så fall kan du avsluta prenumerationen genom att öppna Gmail- appen och navigera till ett sådant e-postmeddelande. Öppna e-postmeddelandet, tryck på den vita menyn och välj Avsluta prenumeration .

Rapportera nätfiske

Om du får ett misstänkt e-postmeddelande med inloggningsuppgifter, bankuppgifter eller liknande kan du rapportera detta. Tyvärr är detta för närvarande endast möjligt från datorn.

Öppna Gmail på datorn och öppna det misstänkta e-postmeddelandet. Se till att du inte klickar på några länkar eller öppnar några bilagor. I det övre högra hörnet av meddelandet klickar du på den nedåtpekande pilen bredvid svarsknappen . Klicka sedan på Rapportera nätfiske .

Google kommer att använda denna information så att sådana meddelanden bättre kan identifieras som phishing-e-post.