Netflix fungerar inte: så fixar du det

Netflix, vår betrodda streamingvän på regniga dagar, för alla våra binge-tittande aktiviteter och ouppfyllda timmar. Men tänk om Netflix inte fungerar eller om ett stort felmeddelande visas på din skärm? Fungerar inte Netflix? Var inte panik, prova tipsen nedan.

Tydliga lösningar

Låt oss komma direkt till saken: Netflix är en streamingtjänst som fungerar via internet. Så om Netflix inte vill ladda är din internetanslutning det första du vill kontrollera. Du kan få problem om din anslutning inte fungerar eller är långsammare än vanligt. Du kanske redan har hittat lösningen genom att helt enkelt återställa din router och stänga och starta om Netflix.

Kontrollera också att dina app- och grafikdrivrutiner är uppdaterade. För att kunna titta på filmer måste all programvara som stöds vara av den senaste versionen. Du kan uppdatera appen via Playstore eller Appstore. Och ser du Netflix på din bärbara dator med Windows 10? Då behöver du Silverlight. Du kan ladda ner den från Microsofts webbplats.

Funkar fortfarande inte? Då kan det också vara så att Netflix har ett fel. Du kan kontrollera detta på webbplatsen Alle Storingen. Här hittar du inte bara om Netflix har ett strömavbrott, utan också alla typer av andra tjänster.

Felmeddelande 12001

Har du felmeddelandet "Fel 12001" på skärmen? Detta kan innebära att din datalagring är full. Du löser detta på följande sätt:

  • Gå till inställningarna på den enhet som du tittar på Netflix på (så till exempel din smartphone eller surfplatta)
  • Välj sedan apps alternativet och välj Netflix
  • Tryck på lagring så ser du nu alternativet att rensa dina data och tömma cachen.
  • Välj först att rensa cache . Du kan sedan också radera dina data. Det betyder att du måste logga in på appen igen
  • All data har nu återställts och felmeddelandet ska vara borta

Svart skärm medan du tittar

Ser du en svart skärm medan du tittar på? Detta kan bero på din webbläsare. Det kan vara ett fel i webbläsaren själv eller ett plugin-program som kommer i vägen. Du kan kontrollera detta genom att öppna en annan webbläsare utan tillägg. Prova till exempel en annan webbläsare som Mozilla Firefox.

Stäng också av din proxy, VPN eller avblockering. Netflix blockerar all åtkomst som kommer på detta sätt för att hindra människor från att korsa regiongränsen.