På så sätt kan du få tillbaka raderade textmeddelanden på din Android-telefon

Om du av misstag raderade en SMS-konversation på din Android-telefon är det inte lätt att ångra den. Här förklarar vi hur man gör detta.

Raderade du av misstag ett viktigt textmeddelande? Tyvärr finns det inget återställningsalternativ i inställningarna på din Android-telefon. Det finns ett antal appar tillgängliga i Google Play Butik som låter dig hämta raderade meddelanden, men inte alla är lika effektiva, och om de fungerar är det inte alls säkert om allt faktiskt kommer att återställas. Här kommer vi att diskutera hur du kan försöka få tillbaka dina borttagna textmeddelanden. Läs också: 7 tips för att påskynda din Android-smartphone.

Varför är det så svårt att få tillbaka ett borttaget SMS? Varför kan du inte bara göra det via inställningarna? Uppgifterna för SMS-meddelanden lagras i en lokal databas på din Android-telefon. När detta har ändrats är data borta. Och om minnet är för fullt med textmeddelanden skrivs de äldsta meddelandena över. I så fall är det ganska svårt att hämta dina textmeddelanden.

Till att börja med, se till att det var ett borttaget textmeddelande och inte någon annan typ av kommunikation som Facebook Messenger, WhatsApp, etc., eftersom många av dessa tjänster har sina egna (ofta enklare) sätt att hämta raderade meddelanden.

Om du är säker på att det verkligen var ett textmeddelande kan du försöka kontakta din mobiloperatör för att se om dina meddelanden fortfarande finns någonstans på deras servrar. Chansen är liten, men det är värt ett försök.

Om det inte fungerar måste du använda speciell programvara eftersom din Android-telefon i sig inte erbjuder återställningsalternativ. Det irriterande med det här är att du i många fall måste ge sådan programvaruåtkomst så att den kan komma åt dina filer. Detta kan utgöra säkerhetsrisker och i värsta fall kan det göra din telefon oanvändbar.

Om du är villig att ge root-åtkomst kan du använda FonePaws Android Data Recovery för att söka efter borttagna meddelanden och återställa dem i CSV / HTML-format.

Programvaran är tyvärr dyr (49,95 US-dollar), men du kan göra mycket mer med det än att bara återställa förlorade textmeddelanden. Programvaran kan återställa alla typer av data, inklusive kontakter, samtalshistorik, foton, ljud- och videofiler och dokument.

När du återställer ett textmeddelande med FonePaw-programvaran ser du inte bara innehållet utan också när meddelandet skickades och namnet och telefonnumret till avsändaren eller mottagaren. Företagets webbplats förklarar tydligt hur återhämtningsprocessen fungerar.

I slutändan är det upp till dig att bestämma hur viktigt dina förlorade meddelanden är, eftersom de kan ta betydande pengar och / eller ansträngning för att få tillbaka dem.