Så här laddar du ner och skapar Whatsapp-klistermärken

WhatsApp erbjuder möjligheten att skicka klistermärken, med vilka du kan ge dina konversationer lite extra färg ovanpå utbudet av GIF och emoticons. Du kan ladda ner färdiga klistermärken, men du kan också göra dem själv. Du kan läsa mer om detta i den här artikeln.

Ladda ner klistermärken

Färdiga klistermärken finns att ladda ner via Whatsapp. För att göra detta, tryck först på emoji-tecknet till vänster. Längst ner i det grå fältet ser du tre ikoner: en smiley, giftikonen och en fyrkant med ett vikat hörn. Tryck på den senare för att komma till klistermärkena. Lägg sedan till (nya) klistermärken genom att knacka på plustecknet längst upp till höger. Du laddar ner en klisteruppsättning genom att trycka på cirkeln med nedåtpilen.

Naturligtvis finns det också många appar tillgängliga med klistermärkeuppsättningar. Till exempel klisterpaket för Whatsapp - WAStickersApp. Denna app innehåller olika kategorier av klistermärkesuppsättningar som du kan ladda ner. Du lägger till klistermärken genom att trycka på plustecknet bredvid uppsättningarna. De visas sedan automatiskt i Whatsap. En nackdel är att om du tar bort dessa appar kommer klistermärkena att försvinna från din Whatsapp.

De flesta klistermärkesappar finns bara i Google Play Butik. Apple har fått bort många klisterappar från App Store eftersom de skulle bryta mot villkoren. Klisterappar är till exempel för lika och har liknande innehåll och funktioner.

Gör dina egna klistermärken

Ladda ner appen Skapa klistermärken för Whatsapp för att skapa egna klistermärken. I den här appen kan du skapa dina egna klistermärkesuppsättningar genom att trycka på plustecknet längst ned till höger eller genom att använda en av de två förvalna uppsättningarna.

Du skapar en klistermärke genom att välja en tom fyrkant. Du öppnar sedan "redigeringsläge". Till exempel kan du nu klistra in alla typer av emojis och klistermärken tillsammans för att göra en stor galenskap. Du använder emoji-knappen och klistermärke-knappen för detta. Gör nypa eller förstora rörelser för att passa alla bilder tillsammans. Du sparar klistermärket genom att trycka på bocken längst upp till höger.

Men det bästa med att skapa egna klistermärken är att du också kan använda foton för att göra klistermärken. Detta tar lite tålamod med att klippa, dra och fästa. Du väljer ett foto genom att trycka på "klipp ut". Detta tar dig till ditt galleri. Följ raderna för vad du vill klippa med fingret och välj sedan 'beskära'.

Redan nu kan du gå ut med alla typer av klistermärken och emojis. Lägg till galna glasögon eller hattar eller till exempel text för att göra din unika klistermärke perfekt. Du kan också spara klistermärket igen genom att trycka på bocken.

När ditt klistermärke är klart är det dags att lägga till det i Whatsapp för att visa alla du känner till dina skapelser. Du lägger helt enkelt till en uppsättning genom att knacka på plustecknet till höger om klistermärkena. Du hittar uppsättningen i Whatsapp under klistermärkesikonen och sedan under den egna fliken i appen Skapa klistermärken för Whatsapp.

Nu kan du använda dina självtillverkade klistermärken i Whatsapp efter vad du vill. Hur som helst blir dina WhatsApp-konversationer mycket lyckligare!