Överför enkelt foton från PC till din iPhone eller iPad

Det är möjligt att ladda upp foton från din dator till din iPhone eller iPad (eller till din iPod touch) och det enklaste sättet att göra detta är att använda iCloud. Här förklarar vi hur.

iCloud används vanligtvis för att automatiskt synkronisera foton från din iPhone eller iPad till din dator, med hjälp av vad Apple kallar Photo Stream. Photo Stream innehåller de senaste 1000 bilderna, men när dessa bilder finns i mappen Photo Stream i Mina bilder på din PC eller bärbara dator raderas de inte. Så det är ett utmärkt sätt att automatiskt säkerhetskopiera foton på din iOS-enhet utan att ansluta den till din dator med en kabel.

Du kan dock också använda mappen Photo Stream i kombination med iCloud-kontrollpanelen för att skicka foton från din dator till din iOS-enhet. För att använda iCloud under Windows behöver du ytterligare programvara från Apple. Lär dig vad du ska göra för att installera och konfigurera iCloud Control Panel för Windows.

Förvirrande finns det två olika versioner av iCloud Control Panel. Om du kör Windows Vista med Service Pack 2, ladda ner den här versionen från iCloud Kontrollpanel. Om du har Windows 7 eller 8 måste du ha den senaste versionen av iCloud-kontrollpanelen.

När du har ställt in sparas bilder som du tar med din iPhone eller iPad i din Photo Stream och laddas upp till iCloud och laddas sedan ner till din dator nästa gång du slår på den.

Ladda upp foton från din dator till din iPhone

Det finns flera sätt att överföra foton till en iPhone eller iPad, men här gör vi det via iCloud-kontrollpanelen och mappen Uploads i mappen Photo Stream.

Obs! Om du bara vill importera foton från din digitalkamera utan att använda en dator kan du köpa Apples Camera Connection Kit om din enhet har en äldre 30-stifts kontakt eller Lightning to SD Camera Reader om den är den nya. dockanslutning.

(I den här guiden antar vi att du redan har installerat och konfigurerat iCloud-kontrollpanelen för Windows enligt beskrivningen ovan.)

Steg 1. Öppna ett Explorer-fönster på din dator och gå till mappen där de foton du vill lagra. Välj de foton du vill ha, högerklicka på dem och välj Kopiera .

Steg 2. Gå till mappen Bilder ( Mina bilder i Windows Vista). Leta reda på Photo Stream-mappen som skapades när du installerar iCloud-kontrollpanelen och dubbelklicka på den för att visa dess innehåll. (Klicka inte på genvägen Photo Stream i favoritlistan i Windows Explorer, eftersom du inte kan komma åt mappen Uploads på det sättet.)

Steg 3. Öppna mappen Uploads i Photo Stream, högerklicka och klistra in dina kopierade foton i den här mappen.

Steg 4. Dina foton kommer snart att visas i din Photo Stream på din iPhone (i Photos-appen). Fotoströmmen ordnas efter datum (datumet då bilderna togs), så det kan vara lite knepigt att hitta om du redan har maximalt antal foton (1000) i din ström. Men det är också möjligt att Windows har gett filerna dagens datum. Då kommer bilderna att finnas på baksidan av din Photo Stream.

Bilderna nedan visar iOS 6 till vänster och iOS 7 till höger. I iOS 7 heter Photo Stream My Photo Stream och ligger i avsnittet Album längst ner.

Bilder som laddas upp på detta sätt kan vara JPEG, TIFF, PNG och de flesta RAW-kameraformat.

En vanlig källa till förvirring är att Photo Stream inte stöder videor, så du kan inte ladda upp videor till din iPhone eller iPad på det här sättet. För att lägga till videor till din kamerarulle måste du använda iTunes och synkronisera dem med fliken Foton (se till att markera rutan Inkludera videor ) eller så kan du installera en app som låter dig lägga till filer via fildelning i iTunes.