Så här löser du de största problemen i macOS 11 Big Sur

MacOS Big Sur, den största uppdateringen till Mac på flera år, släpptes i mitten av november. När du startar din Mac efter installationen av det nya operativsystemet hittar du många ändringar. Standardapparna har reviderats, dockan har justerats och det sätt på vilket aviseringar visas skiljer sig från vad du är van vid. Icke desto mindre går lanseringen av ett nytt operativsystem inte alltid smidigt och det är inte annorlunda hos Apple. I den här artikeln tar vi en närmare titt på några av de problem som för närvarande rapporteras med Big Sur.

1. Nedladdningen misslyckades

Många Mac-användare har problem med att ladda ner uppdateringen omedelbart. Senare visade det sig att problemet var med installationsfilen, vilket hindrade Big Sur från att ladda ner automatiskt. Under tiden har detta lösts av Apple, men om du fortfarande inte kan ladda ner uppdateringen, kontrollera först om problemet inte är med Apple genom att gå till denna statussida. Om du ser en röd prick bredvid MacOS Software Update kan du inte ladda ner uppdateringen vid den tiden. Patientväntan är credo.

Kontrollera också om du har tillräckligt med utrymme för att ladda ner uppdateringen. Big Sur kräver cirka 15 GB ledigt utrymme. Du kan kontrollera om du har tillräckligt med utrymme på din Mac genom att trycka på Apple-ikonen längst upp till höger i menyraden och välja Om den här Mac . Gå sedan till Lagring .

2. Installation är inte möjlig eller tar lång tid

Har du laddat ner macOS Big Sur men har du problem med att installera? Detta är också ett vanligt problem. Många användare ser en svart skärm med en vit Apple-logotyp, medan installationsfältet inte visar någon utveckling. Det lönar sig att vara tålmodig, ibland tar installationen bara ett tag. Om installationsfältet fortfarande inte har utvecklats efter en timme eller två är det dags att vidta åtgärder. Starta om din Mac. I många fall skjuts installationsfältet plötsligt framåt och installationen fortsätter. Om det inte heller är lösningen, försök starta Mac-datorn i felsäkert läge.

3. Kortare batteritid

Efter installationen av Big Sur kan din Macs batteri tömas snabbare än vanligt. Detta har förmodligen att göra med vissa uppgifter som operativsystemet utför i bakgrunden. Detta är ofta fallet om du just har installerat ett nytt operativsystem. Efter några timmar eller dagar har din Mac ofta slutfört dessa uppgifter och du kommer att märka att batteriets livslängd har återgått till den gamla nivån.

Om inte, se till att uppdatera alla dina appar till den senaste versionen. Du kan också trycka på batteriikonen i menyraden för att se vilka appar som använder mycket batteritid. Avsluta dessa appar och se om batteriets livslängd förbättras.

4. Fläkten är högljudd

Vissa Mac-användare klagar på fläkten i sin Mac som har gjort mycket buller sedan Big Sur-uppdateringen. Även detta har ofta samband med att din dator arbetar hårt bakom kulisserna för att slutföra installationen av operativsystemet. När denna process har slutförts kommer du att märka att fansen gör mycket mindre ljud.

5. Problem med Mail-appen

Många ändringar har gjorts i Apples standard Mail-app och flera användare stöter på problem här. Å ena sidan har detta att göra med den nya layouten, vilket innebär att många användare inte längre kan hitta vissa funktioner. Du måste till exempel lägga till papperskorgen i menyn igen via plustecknet bredvid dina favoriter. Men det finns också riktiga buggar som ibland gör Mail-appen oanvändbar, till exempel sökfunktionen som inte längre fungerar optimalt, det gem som inte kan hittas och mappar som plötsligt är tomma och måste läggas till igen. Tyvärr finns det ingen lösning på dessa problem ännu och bollen är nu upp till Apple att göra något åt ​​det.