Wunderlist stoppar: det här är bra alternativ för din att göra-lista

Den 6 maj i år kommer kontakten officiellt att dras från Wunderlist av den nya ägaren Microsoft. Listorna app och webbplats kommer sedan att gå offline, vilket innebär att du måste hitta ett alternativ innan dess. Ju tidigare du hittar det, desto snabbare kan du börja överföra dina listor. Vi har hittat flera bra listaverktyg för att göra det.

Att göra

Microsoft är naturligtvis inte galet: det skjuter inte bara ett program som tillhör det utan att det finns en plats för användarna att vända sig till. Den utvecklade att göra sig själv. Det hoppas förmodligen att göra kommer att bli vad TikTok är för Musical.ly: en efterträdare som faktiskt gör bättre och som har utvecklats av samma hjärnor. Det har funnits ett tag, men delvis tack vare köpet av Wunderlist har Microsoft fått det att se ut mer som den appen. Du kan lägga till mappar och deluppgifter i listan. Du kan naturligtvis dela dina listor och tilldela uppgifter till specifika personer. Den stora fördelen är inte bara att det ser ut som Wunderlist - du kan importera dina Wunderlist-uppgifter.

Trello

Trello har den nackdelen att du inte kan "korsa" uppgifter, men det är möjligt att ta bort dem eller dra dem till en rad med "gjort uppgifter". Trello är en app där dina 'kort' hänger under en rad med en viss titel. Till exempel: "kunder att närma sig", "kunder som fortfarande har tid att tänka" och "kunder som vi redan är längre med". Du kan skapa en "biljett" per kund och placera uppgifter på kortet (eventuellt med en att göra-lista som du kan kryssa av). Det är dock också möjligt att helt enkelt kalla en lista "att göra" och ge kort titlar på dina uppgifter. Trello fungerar med praktiska etiketter och du kan lägga en uppgift på någons namn med ett knapptryck. Dessutom spåras varje steg i Trello, så du kan alltid ta reda på vem som gjorde vad med en uppgift.

Todoist

Till skillnad från Trello är Todoist verkligen avsedd för att göra-listor och uppgifter, men det fungerar också bra i projektform. Du kan använda vissa mål och se trenderna i produktivitet, något som de andra listapparna inte visar så mycket detaljerat. Återigen kan du importera din Wunderlist-lista, så det är en stor fördel för switchare. Vad som gör Todoist så bra är dess enkelhet. Det är inte Trello som ofta kräver fem minuters förklaring vid introduktionen: Todoist är ganska enkel. Men om du vill göra det mer komplext och omfattande är det alltid möjligt. Vad Todoist är lite mindre stark på är dock filtrering och sekvensering, för om du har ett stort behov av det, rekommenderar vi att göra.

TickTick

Inte att förväxla med TikTok: TickTick är en uppgiftshanteringsapp. Det betyder att du kan lägga många listor i den. Som namnet antyder är det en app som huvudsakligen handlar om tidshantering. Detta gör att du kan skapa en nedräkningstid för dina uppgifter så att du håller dig fokuserad och mest produktiv. Speciellt om du inte är någon som håller ett mycket snävt schema utan bara vill ha x antal uppgifter utförda någonstans den dagen kan TickTick erbjuda en lösning. Vad som är ännu bättre är att den här appen håller reda på vad du gör oftare. Så du kan satsa på att du vill bli påmind om varje dag att injicera insulin, eller att kontrollera en viss webbplats. Det är mycket användbart att det fortsätter att komma tillbaka, så att du inte själv behöver ställa in en påminnelse som du kan glömma i tur och ordning.

Kort sagt, det finns så många listor att använda som en att göra-lista att kontrollera vilken som ska väljas är en att göra-uppgift i sig. Ändå är det klokt att först titta noga på vilka hjälpfrågor du har, så att du kan välja den bästa appen för ditt arbetsflöde baserat på det.