Så här skickar du julkort online

Att skicka en julhälsning digitalt ersätter alltmer utläggningen av papperskort. Men det gör du naturligtvis inte med ett vanligt e-postmeddelande. Det finns många appar och webbplatser som fokuserar på att skicka roliga digitala hälsningar. I den här artikeln undersöker vi de bästa alternativen för att skicka julkort online.

Tips 01: E-kort med GoCards

Det finns många e-kortleverantörer, men en av de bättre är GoCards. Gå till www.gocards.nl och klicka på Semester till vänster . Du kan välja mellan vanliga kartor och rörliga kartor. Om ett kort är en animering har kortet taggen Moving. För att kunna visa rörliga kartor måste du ha Adobe Flash Player installerat.

Klicka på ett valfritt kort och skriv in din text under Meddelande . Ange ditt eget namn och e-postadress och gör detta även för den mottagande parten. Om du lämnar krysset för Bekräftelse av mottagande får du ett e-postmeddelande när mottagaren har läst ditt kort. Du kan också skicka en biljett anonymt, men du måste skapa ett konto med GoCards. Om du också vill ta emot kortet själv, klicka på Skicka mig en kopia .

Du kan designa ditt eget kort med Canvas webbplats eller app

Tips 02: Kom igång själv

Om du vill utforma ditt eget kort kan du till exempel göra detta med Canva. Du kan arbeta via webbplatsen eller med gratisappen för Android eller iOS. Vi arbetar med appen för detta tips. Registrera dig för tjänsten med din e-postadress eller via ditt Facebook- eller Google-konto. Under Explore Duk, peka på kartan alternativet . Välj julkort och välj en av dussintals roliga mallar. Du kan se vilka kort som är gratis på grund av ordet Gratislängst ner på kartan. Andra kort kostar pengar och kan beställas med krediter. Tryck på Redigera och välj ett av elementen på kartan som du vill redigera. Du kan justera texter, ändra typsnitt och ändra färger. När du är klar trycker du på bocken längst upp till vänster. Tryck sedan på den gröna knappen längst upp till höger. Du kan spara din design i ditt galleri och mejla den som en bilaga om du trycker på Spara som bild . Du kan också skicka kortet direkt via e-post, till exempel genom att trycka på Gmail- alternativet . Det är också möjligt att omedelbart dela din design med sociala medier som Facebook, Instagram, Telegram, WhatsApp och Pinterest. Visste du att du kan arbeta med en design med två personer? Tryck på ikonen med de två personerna högst upp. VäljaSkicka redigeringslänk så kommer någon att bli inbjuden att redigera kortet.

Tips 03: Boomerang

Du hittar ofta Boomerang-kort på kaféer, de är i allmänhet roliga kort med ibland kryddiga texter. På Boomerang-webbplatsen har du hundratals e-kort som du kan skicka till vänner och familj gratis. Gå till www.boomerang.nl, klicka på Helgdagar och välj ett av de fina julkorten. Du har möjlighet att skicka kortet per post, men om du klickar på Skicka som e-kort (gratis) skickar du det direkt till mottagaren. Ange ditt eget namn och e-postadress, samt mottagarens namn och e-postadress och ange vid behov en personlig text under Personligt meddelande . Du har möjlighet att skicka kortet anonymt om du markerar Skicka e-kort anonymtflytta. Mottagaren får en länk där han eller hon kan se kortet.

Några e-kort

En annan rolig leverantör av julkort är Några e-kort, kända för de memes du ofta ser på Facebook. Gå till www.someecards.com, öppna menyn och klicka på Christmas Season . Korten är avsedda att delas på sociala medier och det är därför du hittar en stor Facebook-delningsknapp där. Om du vill skicka ett kort till någon, klicka på delningsknappen bredvid det och välj e-postikonen.

Med www.victoriantradingco.com visas din biljett direkt i html-e-postmeddelandet

Tips 04: Traditionellt

Om du föredrar traditionella julkort, ta en titt här. Företaget säljer normalt antika föremål, men har en sektion med fina e-kort. Klicka på julhälsningar till vänster och välj ett av korten till höger. På höger sida anger du nu dina egna uppgifter och mottagarens uppgifter. Du kan skriva ett personligt meddelande bakom ditt meddelande. Glöm inte att ange den röda koden till vänster om. Ange koden till vänster . Klicka på Skicka så skickas kortet till rätt person. Till skillnad från Boomerangs e-post visas kortet direkt i html-e-postmeddelandet. Så mottagaren behöver inte öppna en länk.

Inte så trevliga julkort

Kaspersky varnar i sin tyska blogg om skurkiga avsändare som använder julkort för att sprida skadlig kod. Se upp om du får ett e-postmeddelande som liknar ett e-postmeddelande från till exempel Apple eller Amazon, där du säger att du har rätt till en kupong. Kontrollera om e-postmeddelandet verkligen kommer från företaget där det står att det kommer ifrån. Det som ofta händer är att det hänvisas till instruktioner i ett Word-dokument. Öppna aldrig, det kan finnas ett virus som gömmer sig i filen!

Ännu roligare än ett digitalt julkort är en julvideo med ditt eget ansikte!

Tips 05: Jib Jab (1)

Ännu roligare än ett digitalt julkort är en julvideo med ditt eget ansikte! Du har nog sett en så trevlig video, och med tjänsten Jib Jab kan du skapa en själv. Webbplatsen har några gratisversioner, men du måste dra i din plånbok för att få de trevligaste alternativen. Ett årligt abonnemang kostar dig 24 dollar; inte särskilt billigt, men billigare än att skicka 50 pappersjulkort. Du kan skicka obegränsade biljetter året runt för detta belopp. Tyvärr ser du inte omedelbart vilka e-kort som är gratis, men om du navigerar här ser du alla alternativ. För att registrera dig, gå till www.jibjab.com och klicka på Registrera dig . Ange alla dina uppgifter under Skapa konto med e-post . Längst upp, klicka på All och välj sedan julen alternativet. Om du håller muspekaren över en av videorna ser du hur många ansikten du kan lägga till i videon. Vissa kan ha upp till fem olika ansikten. Klicka på Kom igång för att börja skapa videon.

Jib Jab kan också importera foton från Instagram, Facebook eller Google Photos

Tips 06: Jib Jab (2)

Först väljer du under Välj en rollstorlek hur många olika personer du vill se i videon. Du kan förhandsgranska videon genom att trycka på uppspelningsknappen. Klicka på Gör kort och tryck på plustecknet för att lägga till ett foto av ditt eget ansikte. Du kan använda datorns webbkamera eller välja ett lämpligt foto från hårddisken. Jib Jab kan också importera foton från Instagram, Facebook eller Google Photos. Det fungerar bäst om du tar en bild tagen framifrån, med god kontrast och en lugn bakgrund. I nästa steg ser du att en oval figur placeras över ditt ansikte. Placera denna mask över ditt eget ansikte så bra som möjligt. Till höger har du två alternativ: Skalaför att göra ditt foto större eller mindre och Rotera för att rotera ditt foto. Viktigast är att din mun och dina ögon är rätt på linjen. Om maskens omkrets är lite för stor eller för liten för ditt huvud är det inte en katastrof. Klicka på Nästa om du är nöjd . I nästa steg sätter du två trianglar på munens hörn. Du placerar cirkeln exakt mellan dina läppar (eller mellan dina tänder om dina tänder är synliga). Du placerar torget på hakans botten. Animationen visar nu hur ditt ansikte öppnas och stängs. Klicka på Nästa och välj Ja om du är nöjd. I nästa steg kan du välja att lägga till en annan person genom att klicka på Lägg till ett annat ansikteatt klicka. Om du bara vill se dig själv, välj Bra, låt oss gå vidare så kommer videon att sättas ihop. Klicka nu på Dela för att dela din video. Observera att om du har valt en betald video kan du bara dela den om du har en proversion av Jib Jab. Klicka på Lägg till ett meddelande om du vill lägga till ytterligare ett personligt meddelande.