Modig webbläsare - Oändligt snabbt

Utvecklare av webbläsaren Brave försöker skaka upp världen. Den krombaserade webbläsaren blockerar annonser, spårare och cookies från tredje part som standard, men utmärker sig också när det gäller hastighet.

Modig

Pris gratis

Språk nederländska

OS Windows 7, 8, 10 / Android / iOS / Mac OS / Linux

Webbplats //brave.com 8 Poäng 80

  • Fördelar
  • Snabb
  • Säker
  • Modernt gränssnitt
  • Negativa
  • Inga tillägg

Bakom Brave är Brendan Eich, en av grundarna av Mozilla (ja, företaget bakom Firefox-webbläsaren). Tanken bakom Brave är att onlineannonseringsvärlden har flög ut ur svängen, ofta med annonser som är störande eller vilseledande och alla typer av skumma metoder används för att se ditt surfbeteende i varje minuts detalj. Den direkta konsekvensen av detta är ökningen av adblockers, som helt minskar inkomsterna. Brave blockerar inte annonser, spårare, skript och kakor från tredje part, men erbjuder också möjligheten att donera pengar till webbplatser som kompensation. Även om jag inte misstänker att många kommer att använda detta.

Snabbt och säkert

Modig är blixtsnabb. Webbläsaren själv är också medveten om detta, för för varje laddad sida kommer du att se hur snabbt den laddas. Detta beror naturligtvis på alla de blockerade elementen och Chromium-motorn (som också kör Googles Chrome-webbläsare och Opera).

Men Brave är naturligtvis också mycket säkert som standard, annonsnätverk hackas regelbundet för spridning av skadlig kod. Du behöver inte oroa dig för det, för annonser går inte igenom som standard. Men https tvingas också, så att din webbinformation (till exempel med ifyllningsformulär) inte kan hämtas så lätt.

Braves gränssnitt ser udda ut. Precis som hemsidan.

Modern

Braves gränssnitt ser udda ut. Precis som hemsidan. Längst upp till höger ser du en ikon med ett lejon och antalet blockerade spårare. Om du klickar på det här ser du vad som blockeras.

Dessutom har webbläsaren nästan allt ombord som du förväntar dig av en webbläsare. Själv är jag ett stort fan av funktionen att stänga av autoplay. Du kan importera bokmärken och rensa webbinformation efter stängning. Brave finns också för Mac, Linux, Android och iOS, inklusive synkronisering. Det enda som verkligen saknas är möjligheten att installera tillägg. Detta är möjligt via en omväg, men det är allt annat än användarvänligt.

Slutsats

Modig känns som ett frisk luft. Webbläsaren är snabb, säker, modern och innehåller funktioner som andra webbläsare kan lära sig av. Det enda som verkligen saknas är tillägg. Jag tror att den inbyggda förmågan att donera pengar till webbplatser är ädel. Men jag tror inte att det kommer att fånga.