Vad ska jag göra med skräppost?

Oavsett om det är en fantastisk, avlägsen kvinna som vill lära känna dig bättre, någon som erbjuder dig en förstoring av en kroppsdel ​​eller helt enkelt en giveaway som inte verkar existera alls: det finns ofta mycket e-post i din inkorg där du väntar inte på. Så här blir du av med skräppost så snabbt som möjligt.

Varje dag blockeras miljarder skräppostmeddelanden av avancerade skräppostfilter hos Google, Microsoft och andra stora IT-företag som också erbjuder e-postlådor. När allt kommer omkring kostar det ingenting att skicka ett mejl, och det finns en chans att någon klickar på det. Uppenbarligen är det irriterande när e-postmeddelanden släpper igenom dessa filter, men tänk på att detta bara är en bråkdel av vad som förmodligen skickades till dig.

Hur som helst, när dessa e-postmeddelanden är i din inkorg är de irriterande ändå. Vad du definitivt inte bör göra är att vidarebefordra skräppostmeddelandena till andra eller skicka tillbaka dem till avsändaren. Råd med skräppost är inte att öppna dem. Är det redan för sent? Klicka inte på länkarna i e-postmeddelandet. På det här sättet vet avsändaren inte bara att din e-postadress fungerar utan också att det finns någon bakom den som faktiskt använder den. I slutändan kommer mer skräppost, som skräppost också kallas, din väg.

Skräppost

Titta inte heller i ett e-postmeddelande som du inte litar på för ett avanmälningsalternativ, eftersom det här också är en länk som medför de nödvändiga riskerna. Vissa länkar hänvisar till sidor som kan ta reda på all slags information om dig (nätfiske). Å andra sidan kan du naturligtvis uppleva ett visst nyhetsbrev som du någonsin har prenumererat på som oönskat.

Är du säker på att e-postmeddelandet kommer från en tillförlitlig källa (har du studerat avsändarens e-postadress och det här är faktiskt [email protected] eller [email protected], då kan du leta efter ett "avanmälan" länk och bli av med det oönskade e-postmeddelandet på det här sättet. Var dock medveten om att phishing-e-post ofta ser ut som ett e-postmeddelande som är bekant för dig, så att nyhetsbrevet också kan vara en varg i fårkläder. du har någonsin gått med på att ta emot nyhetsbrevet själv och vad den exakta e-postadressen till avsändaren är. Om du är osäker, tryck på blockering. Det kan dock hända att allt e-postmeddelande från @ denaamvanjesupermarkt.nl inte längre når dig.

Varje e-postprogram erbjuder alternativ för att blockera en avsändare. Använd alltid den här tjänsten, även om du fortsätter att ta emot e-postmeddelanden från avsändaren. Du kan också markera e-post som "skräppost". Detta signalerar till din e-postleverantör vilken e-post du personligen anser som skräp. Ju oftare du signalerar att ett e-postmeddelande inte hör hemma i din vanliga inkorg, desto bättre kan ditt e-postprogram förutse detta. Gmail har även ett specifikt alternativ för att rapportera nätfiske eller skräppost (Rapportera nätfiske / Rapportera skräppost).

Personliga filter

Om e-postmeddelandena fortfarande hamnar i din inkorg av någon anledning kan det vara smart att skapa ett personligt filter i ditt e-postprogram. Du kan sedan ställa in ett filter så att e-post från en viss avsändare eller som har vissa ord i ämnesraden redan rensas från din inkorg. Tyvärr finns det inte mycket mer än det att göra i ditt e-postprogram. Det bästa sättet att göra skräppost som har nått din inkorg är att markera det som "skräppost" eller att bygga ditt eget filter och automatiskt skicka det till en annan mapp i inkorgen.

Om du verkligen får mycket oönskad e-post till en viss e-postadress kan du överväga att begära en ny och därmed annan e-postadress. Dessutom, var försiktig vem som ser din e-postadress. Om du lämnar din e-postadress på en mässa eller på olika tävlingssidor, är det mer troligt att det hamnar i skräppostsändarna. Tänk också på din webbplats eller blogg: om din e-postadress inte går att prenumerera på, kommer robotar att veta var de hittar dem. Välj till exempel att skapa en bild av den eller placera at-tecknet i e-postadressen mellan parenteser ([]). Att byta till ett annat e-postföretag kan också hjälpa. Kanske har din holländska, lokala leverantör något annorlunda skräppostfilter än till exempel det stora Microsoft.Vissa företag blockerar skräppost betydligt mer aggressivt än andra, även om du riskerar att önskad e-post försvinner i en sådan skräppostmapp.

Skräpklagomål

Tyvärr är det allt du kan göra om skräppost. Att bekämpa det ytterligare kommer sannolikt att kosta dig mycket tid och energi till ingen nytta. Om du störs av viss skräppost är det lämpligt att rapportera det till spamklacht.nl. Nederländska myndigheten för konsumenter och marknader samlar in klagomål om skräppost på denna webbplats. Om det finns många rapporter vidtas stränga åtgärder ofta.

När du har gjort allt detta är allt du kan göra att lita på att din e-postleverantörs smarta programvara bättre "lär sig" vad som är och inte önskas i din inkorg genom dina val. Slutligen ytterligare ett litet tips: kontrollera om du kan ställa in hur "strikt" skräppostfiltret ska vara hos din e-postleverantör. På så sätt kan du utöva lite mer inflytande över hur mycket oönskade (men ibland önskade) e-postmeddelanden fortfarande hamnar i den eftertraktade inkorgen.