De 10 bästa bärbara datorerna du kan köpa 2015

Om du letar efter en ny bärbar dator kommer du snart att befinna dig i en djungel av specifikationer, marknadsföringsslogans och oklara funktioner. Det är därför vi har sammanställt de tio bästa bärbara datorerna du kan köpa 2015 här. Oavsett din budget eller ditt mål, kommer det säkert att finnas något för dig.

Den här artikeln kommer att uppdateras när vi testar fler bärbara datorer. Detta kan orsaka förändringar i enheterna som behandlas.

Dell XPS 13

Dells XPS 13 kan bäst beskrivas som en 13-tums ultrabook med storleken och vikten på en 11-tums ultrabook. Skärmens lock och botten är gjorda av fint aluminium, medan insidan är gjord av robust kolfiber. Den halksäkra interiören är tyvärr mycket känslig för fingeravtryck.

XPS innehåller en Intel Core i5-5200U som det hjärtslagande i kombination med 8 GB RAM och en 256 GB SSD. Denna hårdvara garanterar utmärkt prestanda. Batteriet räcker ungefär tio timmar, tillräckligt för att överleva din arbetsdag.

Dell sätter en av de vackraste ultrabooks på marknaden idag med XPS 13. Den bärbara datorn kombinerar kraftfull hårdvara med en fantastisk skärm i ett imponerande kompakt hölje som du enkelt kan arbeta med hela dagen.

Pris: 1199 €, -

Läs hela Dell XPS 13-recensionen.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2015

Lenovos ThinkPad-serie har alltid några ytterligare affärsfunktioner som den genomsnittliga användaren inte behöver, vilket gör enheterna lite dyrare. X1 Carbon 2015-uppgraderingen över 2014-modellen är mindre imponerande än den tidigare uppgraderingen eftersom den fokuserar mer på hastighet och effektivitet än en fullständig översyn som 2014.

Den 14-tums skärmen är gjord av plast förstärkt med kolfiber och glasfiber, vilket gör den lättare, tunnare och starkare än en skärm gjord av plast eller aluminium ensam. Undersidan av X1 Carbon 2015 består fortfarande av aluminium och magnesium och kan också slå.

Tredje generationens design verkar vara ett steg bakåt på något sätt på grund av avsaknaden av de stora anpassningsbara dynamiska funktionsknapparna på det annars bra tangentbordet. Enhetens byggkvalitet är utmärkt.

Pris: Från € 1499, -

Köp den här produkten på Bol.com

Läs hela Lenovo ThinkPad X1 Carbon recension.

ASUS ZenBook UX305 CA

Testat den 18 december 2015

ASUS har gett den populära ZenBook UX305 i form av UX305CA en liten uppdatering. I grund och botten är det samma bärbara dator som sticker ut för sitt välfärdiga hus och brist på aktiv kylning, så att du kan göra ditt arbete tyst. Den energieffektiva processorn som används är nu en Core m3-6Y30 från Intels senaste Skylake-generation, men det är fortfarande inget hastighetsmonster. Ändå kan du fungera bra på UX305CA och den bärbara datorn känns snygg och snabb tack vare SSD.

Full HD-skärmen som används är av utmärkt kvalitet och den matt finishen gör att du har lite problem med infallande ljus. Det är trevligt att UX305CA nu också har 802.11ac ombord i Nederländerna och att den medföljande nätverksadaptern stöder gigabit. En medföljande ärm kompletterar paketet. Det är synd att UX305CA bara har 4 GB RAM, precis som sin föregångare.

UX305CA är därför lämplig för alla vardagliga aktiviteter och tack vare SSD känns den smidig. Intel har också tagit hand om den integrerade GPU, men i slutändan är det till liten nytta för dig i praktiken. Trots den ökade kraften är spel fortfarande inte möjligt. Tyvärr har batteritiden inte förbättrats.

Pris: 799 €, -

Läs hela ASUS ZenBook UX305CA-recensionen.