Logga in i Windows 10 utan lösenord

Om flera personer använder din dator är det klokt att ha ett eget konto i Windows 10. Du kan sedan logga in på din dator genom att ange ett lösenord eller pinkod. Om du är den enda som använder din dator kan det vara onödigt att logga in varje gång. Vi förklarar hur du kan logga in utan lösenord i Windows 10.

När ska jag logga in utan lösenord?

Som standard skapas ett konto som du måste logga in med. På det här sättet kan du enkelt göra med flera användare med en dator. Men ett konto är inte alltid nödvändigt. Till exempel om du har ett skrivbord hemma som du bara använder själv, eller en dator för allmän användning för hela familjen. Men om du har en bärbar dator rekommenderas att du helt enkelt loggar in med ett användarnamn och lösenord. Detta hindrar andra från att bara komma in i din bärbara dator och få tillgång till dina sparade filer och annan personlig information när du har tagit din bärbara dator någonstans.

Steg 1: Registreringsförfarande

Om du inte vill ange ett lösenord efter att du startat datorn måste du göra flera justeringar. Du kan också skicka viloläge, energihantering och skärmsläckare tillbaka till din inloggningsskärm. Standardalternativen för att logga in på Windows kan hittas via Start / Inställningar / Konton / Inloggningsalternativ . Du kan ändra ett lösenord, ange en PIN-kod eller välja ett bildlösenord här. Eftersom vi automatiskt registrerar oss ignorerar vi dessa val. Klicka på rullgardinsmenyn längst upp på skärmen vid alternativet När måste ett lösenord krävas när du återvänder till datorn . Välj Aldrig här.

Steg 2: Logga in automatiskt

Alternativet att automatiskt logga in på Windows 10 är inte tillgängligt med standardinställningarna. Tryck på Windows-tangenten + R och utfärda kommandot netplwiz följt av Enter . Välj det användarnamn som du vill logga in automatiskt med från listan. Ta bara bort krysset vid Användare måste ange ett användarnamn och lösenord (...) och klicka på Ok . Windows kommer att be om lösenordet som är kopplat till det valda kontot. Du måste skriva detta två gånger. Starta om datorn för att se om tricket fungerar. Du kan enkelt ångra inställningarna genom att markera krysset igen.

Obs! Automatisk inloggning med alternativet som förklaras här fungerar inte längre i den senaste Windows 10-uppdateringen, oktober 2020-uppdateringen med version nummer 20H2. Om du redan har ställt in automatisk inloggning under en tidigare version av Windows 10 förblir inställningarna i kraft. Det är då inte längre möjligt att bara logga in automatiskt igen.

Steg 3: Energihantering

Det finns också lösenordsinställningar dolda i Windows Power Options. Öppna din klassiska kontrollpanel via en sökning på Start / Inställningar . Gå till hårdvara och ljud / energihantering här och se Kräv ett lösenord vid väckning . Klicka på Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga . Slutligen väljer du alternativet Kräver inte lösenord .

Använder du en skärmsläckare? Du kan också skicka tillbaka det till din inloggningsskärm. Öppna skärmsläckaralternativen via skärmsläckarsökningen via Start / Inställningar . Stäng vid behov av skärmsläckaren eller se till att det inte finns någon bock för Visa inloggningsskärmen i CV .

Hjälp, jag kan inte längre logga in

Naturligtvis kanske du också vill logga in på Windows 10, men har glömt ditt lösenord, men lyckligtvis är lösenordet lätt att återställa med dessa steg. I den här artikeln förklarar vi hur du återställer ditt Windows 10-lösenord.