Så här stänger du av låsskärmen i Windows 10

När du startar Windows hamnar du först på låsskärmen / inloggningsskärmen, varefter du måste logga in med ditt lösenord eller pinkod. Säker, men naturligtvis också lite irriterande om du är den enda personen som har tillgång till den datorn. Speciellt när din dator växlar till standby när du ska ta en drink. Lyckligtvis finns det sätt att komma runt den här skärmen.

Starta utan inloggningsskärm

Vi tycker att det är klokt att logga in med ett lösenord i alla situationer, men kan föreställa oss att du tycker det är irriterande. Om ingen annan har tillgång till din dator, vet du att du kan logga in automatiskt. Du gör detta genom att klicka på Start och skriva netplwiz . Avmarkera alternativet Användare måste ange ett användarnamn och lösenord för att använda den här datorn i fönstret som visas . Klicka sedan på Apply och ange användarnamn och lösenord för användaren som ska vara inloggad automatiskt. När du startar om datorn är den relevanta användaren automatiskt inloggad.

Observera: den här funktionen fungerar inte längre i den senaste uppdateringen av Windows 10 med version nummer 20H2 , vilket är uppdateringen av operativsystemet i oktober 2020. Men om du redan har ställt in automatisk inloggning i en äldre version av Windows 10 kommer den att förbli aktiv i den senaste uppdateringen.

Låsskärm (Windows Home)

När du är den enda personen som har tillgång till din dator och du kommer att göra något annat i några minuter är det ganska irriterande att du måste logga in igen med ditt lösenord eftersom din dator har gått i beredskap. Du kan också komma runt detta, men du måste ändra något i Windows Home i Windows-registret. Vi lägger alltid till en varning: om din konfiguration avviker av en eller annan anledning, till exempel på grund av programvara, kan en liten ändring i registret orsaka problem. Om du är osäker eller inte riktigt säker på vad du ska göra, gör inte någonting, för det kan verkligen skada Windows. För din bekvämlighet har vi förberett en fil för dig för att göra denna ändring åt dig och en fil för att ångra ändringen. När du laddar ner DisableLockScreen.reg i Windows 10 Home kommer låsskärmen inte längre att störa dig. Du laddar ner dessa filer här.

Låsskärm (Windows Pro)

I Windows 10 Pro är det också möjligt att inaktivera låsskärmen, men detta kräver ingen ändring av registret. Från Start navigerar du till Kontrollpanelen och söker efter grupprincip . Klicka nu på Redigera grupprincip . Dubbelklicka på Administrativa mallar och sedan på Kontrollpanelen . Klicka nu på Visa inte låsskärmen och klicka sedan på Aktivera .