5 foto- och videotips för WhatsApp

Ett av de vanligaste sätten som vi nu delar foton och videor med varandra är via WhatsApp. Med dessa tips för din Android-smartphone kan du skicka dina WhatsApp-foton i högsta kvalitet och hålla dem organiserade med dina andra foton. Se våra 5 foto- och videotips för WhatsApp här

Tips 01 Egen kamera, okomprimerad

När du trycker på kameraikonen i textfönstret i en WhatsApp-konversation kan du ta ett foto eller snabbt välja ett av dina senaste foton. Det foto du sedan tar eller väljer komprimeras sedan avsevärt: bildens kvalitet minskas för att spara data.

Vill du hellre använda din egen kameraapp eller vill du inte att WhatsApp ska komprimera dina foton? Nyligen är detta möjligt i WhatsApp. Tryck inte på kameraikonen utan på gemen i samma textruta. Håll sedan ned kameraknappen som visas i det nya fönstret kort och välj sedan att ta ett foto eller en video. Nu kan du inte bara ta foton och videor med din favoritkamera-app, du kan också skicka dem i bästa kvalitet, vilket är väldigt trevligt om du till exempel vill se eller skriva ut dem på din dator.

Tips 02 Eget galleri, okomprimerat

Ovanstående tips är användbart när du tar nya foton och videor och skickar dem via WhatsApp. Men vanligtvis vill du skicka befintliga foton via chattjänsten. När du trycker på bifogningsknappen (gem) och väljer Galleri får du ett inbyggt galleri och fotot eller videon du väljer skickas också komprimerad.

Men samma metod som vi använde på kameran fungerar också för galleriet. Tryck på gemet, håll ned Galleriknappen så får du möjlighet att välja din egen favoritgalleriapp. Till exempel Google Foto. Välj ett foto eller en video så märker du att den också skickas i bästa kvalitet.

Tips 03 Spara WhatsApp-foton i molnet

På tal om Google Foto. Den här appen är perfekt att använda som säkerhetskopia för dina foton. Inte bara kan du se alla dina sparade foton via appen och spara plats på din smartphone genom att flytta dina foton till molnet. Du kan också visa dina foton på vilken enhet som helst med en webbläsare genom att navigera till //photos.google.com.

Det skulle vara till hjälp att spara dina WhatsApp-foton här också. Du kan i princip säkerhetskopiera alla dina foton (och videor) som du får på WhatsApp här. Du gör detta genom att öppna appen Google Photos, välja Album längst ner och sedan trycka på WhatsApp Images under Photos on device . Slå på skjutreglaget vid Backup och synkronisera och spara alla dina WhatsApp-foton. Du gör videor på samma sätt, förutom att du letar upp WhatsApp-videor.

Men du vill antagligen inte flytta allt du får på WhatsApp till molnet. Det är inte nödvändigt. Istället för att dra skjutreglaget vid WhatsApp Images i Google Photos-appen kan du också välja foton manuellt, trycka på de tre punkterna längst upp till vänster och välja Säkerhetskopiera nu .

Tips 04 Kopiera till PC

Vill du hellre hålla dig utanför molnet, men vill du ha dina WhatsApp-foton på din dator? Anslut sedan kabeln mellan din smartphone och PC. Efter aviseringsskärmen för din Android väljer du filöverföring istället för laddning. Nu kan du se din smartphone i datorns utforskare under Den här datorn. Öppna den och gå till WhatsApp- mappen , Media- mappen och slutligen WhatsApp Images . Här hittar du alla bilder du har fått via WhatsApp, som du kan kopiera (eller klippa ut, om du tar slut på din smartphone) till din dator. I mappen W hatsApp Video hittar du också dina mottagna videor.

Tips 05 Allmän säkerhetskopia

Du kan också bara säkerhetskopiera allt på WhatsApp: samtal, foton och videor. Det finns två metoder för detta. Du kan länka din smartphone till din dator och kopiera hela WhatsApp-mappen (inklusive undermappar) till din dator. När du kopierar den här mappen till samma plats som en (ny) smartphone och sedan installerar och öppnar WhatsApp, återställer WhatsApp själva konversationerna.

Du kan också säkerhetskopiera via Google Drive. Detta är helt automatiskt. Gå till WhatsApp-inställningarna på din telefon, välj Chattar och sedan säkerhetskopiera chatt . Här kan du starta en säkerhetskopia manuellt genom att trycka på den gröna knappen.

Men du kan också välja att automatiskt skapa en daglig säkerhetskopia om du är ansluten via WiFi. Om du gör detta sent på kvällen behöver du inte oroa dig för det och kommer inte att bry dig om det.