Varför ser jag inte vissa inlägg på Facebook?

Du kanske upptäcker att dina viktiga meddelanden från vissa vänner inte visas på din Facebook-tidslinje när du faktiskt vill se dessa typer av inlägg. Varför är det och kan du göra något åt ​​det? Vi förklarar det i den här artikeln.

Varför ser du inte vissa Facebook-uppdateringar?

Många tror att det är något fel med deras Facebook-konto när de upptäcker att de rutinmässigt saknar uppdateringar från vänner och bekanta. I verkligheten är detta inte fallet. Verkligheten är att de flesta har så många vänner och följer så många sidor att det inte skulle vara möjligt om alla dessa uppdateringar visades på din tidslinje.

Facebook angav till och med i en intervju för ett tag sedan att antalet uppdateringar skulle vara mer än 1500 per dag. Om du trodde att du saknade inlägg nu, överväg en tidslinje med 1 500 inlägg. Av den anledningen filtrerar Facebook meddelandena. Detta görs på grundval av alla slags beräkningar, till exempel vad din relation med någon är, hur ofta du har kontakt med den personen via Facebook, hur ofta du svarar och så vidare.

Du kan föreställa dig att detta kan leda till en ond cirkel. Om du inte ser någon annan kommer du att ha mindre kontakt med dem och den personen kommer att falla längre på Facebooks prioriteringslista. Lyckligtvis kan du göra något åt ​​det.

Bestäm själv vilka uppdateringar du ser

Du har absolut inget inflytande på algoritmerna som Facebook använder för att avgöra vilka uppdateringar du ser och vilka du inte gör. Du kan dock få en person att plötsligt uppfylla kriterierna som Facebook gäller för någon vars uppdateringar visas.

Du gör detta genom att klicka på rubriken Vänner i den vänstra rutan på Facebook (det kan vara ganska lågt om du har många sidor och grupper). Klicka sedan på listan med goda vänner och sedan på listan Hantera / redigera längst upp till höger . Sedan lägger du helt enkelt till de personer du föredrar att se uppdateringarna från och med nu. Genom att lägga till dem i listan Stänga vänner vet Facebook att det här är personer du vill ha uppdateringar till på din tidslinje och kommer att serveras från och med nu.