Navigera gratis med Maps.me

Maps.me är en navigationsapp tillgänglig för både Android och iOS. Det som är speciellt är att det kostar ingenting och fungerar offline. Ett måste om du inte vill spendera pengar på att navigera.

Appar att navigera med är fortfarande roliga och intressanta. Nackdelen är att du ofta måste betala för mycket av denna typ av programvara. Eller om så inte är fallet sitter du ofta fast med en app som kontinuerligt behöver en internetanslutning när du kör för att samla in kartdelar. Naturligtvis hamnar det senare snabbt i tidningen om du använder din mobildatabunt. Maps.Me är ett friskt andetag i båda avseenden. Det är gratis och fungerar också bra offline. Om du naturligtvis ser till att kartan eller kartdelarna där du ska navigera laddas ner hemma via en bredbands-WiFi-anslutning där. Efter installationen av appen är det därför viktigt att börja med den.

Vi antar iOS-versionen, men i Android fungerar allt mer eller mindre detsamma. Starta Maps.Me och knacka på knappen med de tre streckarna och sedan nedladdade kartor . Tryck på länken Nedladdade kartor och tryck på nedladdningsknappen för ett land eller en (delvis) karta som du vill ladda ner. Praktiskt för semester och platsbesparande när det gäller lagringsutrymme. När allt kommer omkring behöver du bara ladda ner de kartor eller kartdelar som du verkligen behöver. Kartor är tillgängliga från nästan alla tänkbara länder. När du har landat ett kort kan det roliga börja.

Navigera

För att planera en rutt, tryck först på kikaren i verktygsfältet. Du ser nu - mycket bekvämt - en hel serie knappar med eventuellt intressanta adresser i området. Tänk på restauranger, attraktioner och mer. Du kan till och med boka ett hotell direkt eller en lokal guide. Det här sättet att söka efter en destination är perfekt om du ännu inte känner till området runt din (semester) plats. Naturligtvis är det också möjligt att navigera till en adress på vanligt sätt. För att göra detta, tryck på förstoringsglaset. Ange sedan gatunamn, husnummer och stad. Du ser att sökresultaten visas live längst ner på skärmen. Klicka på rätt adress och sedan i den öppnade panelen på Rutt till .

Som standard beräknas rutten för körning. Om du vill är det också möjligt att välja mellan olika transportsätt: promenader, cykling, kollektivtrafik eller taxi. Alla mycket flexibla. Kollektivtrafikalternativet är särskilt trevligt, men det fungerar inte över hela världen än. I det här exemplet antar vi en bilresa. Tryck på Start för att starta navigeringen. Kartdisplayen är vacker och mycket användbar. Om du vill ta emot trafikinformation under körning - även gratis - tryck sedan på knappen med de tre staplarna längst ner på skärmen i navigationsläge, följt av ett tryck på trafikljuset. Bara kör!

Du kan också ändra språket för de talade instruktionerna efter din smak. För att göra detta, avsluta först navigeringsläget och tryck på knappen för tre staplar. Tryck på Inställningar och sedan Talat språk . Genom andra får du tillgång till nästan alla tänkbara språk. I iOS, kan det fortfarande vara nödvändigt att slå på Speak val och tala skärmalternativ i appen Inställningar under Allmänt , tillgänglighet och tal . Via Voices kan du också ladda ner förbättrade röster. De tar upp mer lagringsutrymme, men - verkligen - låter mycket bättre.