Kontrollera bara om din dator kan köra det ena spelet

Loppet i processorkraft för ungefär tio år sedan finns det inte längre 2014, men frågan är fortfarande om det fantastiska nya spelet kommer att köras på datorn du köpte för ett eller två år sedan. Lyckligtvis är gissningar ett minne blott.

Det finns en tjänst på internet som har byggt upp en databas med systemkraven för nästan alla moderna (och mindre moderna) spel och kan jämföra den med det system som du planerar att köra spelet på. För att köra analysen, gå till http://www.systemrequirementslab.com/cyri. Ange sedan namnet på spelet du vill köpa i textfältet och klicka på Kan du köra det? För att illustrera, låt oss ta Sims 4, ett ganska nytt spel med betydande systemkrav.

Skriv in namnet på spelet du vill köpa / spela.

Konfigurera upptäckt

Du kommer sedan att bli tillfrågad hur detekteringen kan ske. Det enklaste alternativet är automatisk detektion , med vilken webbplatsen skannar ditt system. Java används för detta och det är bra, men vissa gillar det inte av säkerhetsskäl. Du kan också välja Desktop App, men sedan måste du ladda ner programvara först. Om du väljer Visa krav kan du göra bedömningen själv. Vi väljer automatisk detektion . Klicka på Start .

Bestäm hur du vill att detekteringen ska utföras.

Utför detektering

Så snart du har klickat på Start startar detekteringen, men först måste du ange överst att webbplatsen har åtkomst till ditt system, annars kan ingenting skannas. Så snart du gör detta ser du resultatet efter en minuts skanning. Som du kan se, i vårt fall kan vi köra The Sims 4, men vårt system fungerar ännu inte optimalt. För det, enligt webbplatsen, borde vi installera ett bättre grafikkort.

Och på nolltid vet du om du kan köra spelet och varför (inte).