Så här blockerar du någon på Instagram

Inte alla kan komma överens på internet och det leder regelbundet till hatmeddelanden eller irriterande diskussioner. Om du inte väntar på det kan du väcka alarm. Du kan till exempel blockera ett konto på Instagram. Vi kommer att förklara hur det fungerar i den här artikeln.

Det låter lite barnsligt, för vad spelar det roll vem som blockerar den andra först på Instagram? I verkligheten visar det sig vara ganska besvärligt, för om du har att göra med någon som är ute efter att få dig ner, kan den här personen låsa upp dig om och om igen, skicka något skadligt och sedan snabbt komma tillbaka till dig. att blockera. Du kommer inte att kunna svara, i själva verket kommer du inte ens att kunna se profilen för den här personen, eftersom han / hon har blockerat dig. Är du maktlös då? Lyckligtvis inte!

Att blockera

Det finns ett trick som du fortfarande kan blockera någon som har blockerat dig. Det är väldigt enkelt, men det kräver att du skickar ytterligare ett meddelande till personen. Gå till ett inlägg på Instagram som du vill dela med personen i fråga (tips: bra tid att göra ett sista uttalande). Tagga personen du vill blockera i det här inlägget. När du gör detta visas ett meddelande som skickas till ... högst upp på skärmen följt av profilnamnet på personen du har taggat. Nu måste du vara snabb, innan texten försvinner måste du trycka på detta profilnamn . Du hamnar sedan på en slags mellansida, som inte är profilen för personen i fråga, utan en sida med en ikon med bokstaven i längst upp till höger.. Om du trycker på den här ikonen får du möjlighet att blockera den här profilen. Och voila, trakasserierna är över.

Begränsad blockering

Vill du inte blockera någon helt, men vill bara hindra honom eller hon från att lämna irriterande kommentarer på dina foton eller videor? Gå sedan till inställningarna i Instagram-appen och tryck på Sekretess och sedan på Kommentarer . Bredvid Blockera kommentarer från, tryck på Personer och ange namnet på personen du vill blockera och tryck sedan på Blockera bredvid deras namn . Ångrar du? Då kan du alltid avblockera personen i fråga.

Strunta i

Om du bara är trött på att se meddelanden eller Instagramberättelser från en viss person varje gång kan du stänga av dem. Gå till profilen för personen du vill ignorera och tryck på de tre punkterna längst upp till höger. Här hittar du Mute- alternativet . Tryck på det här så får du valet att ignorera inlägg eller berättelser, eller båda.