De 10 bästa smarttelefonspelen

Ibland behöver du bara koppla av eller så letar du efter ett sätt att döda lite tid. Till exempel medan du väntar på tåget eller i tandläkarens väntrum. Våra smartphones är den heliga gralen av kortvarig och enkel underhållning. Dessa är de bästa spelen för smartphones.

Real Racing 3

Real Racing 3 är ett EA-spel. I detta tävlingsspel kan du förvänta dig realistiska bilar och inställningar. Du kan välja mellan olika bilar och olika kretsar. Du styr din racerbil genom att flytta telefonen åt vänster och höger. På skärmen kan du fortfarande göra alla möjliga val för att främja din position. Du går framåt i spelet när du klarar fler utmaningar. På så sätt låser du också upp nya alternativ i spelet. Du kan sedan köpa dessa alternativ med de prispengar du har tjänat från racing. I spelet spelar du mot riktiga spelare vid olika tidpunkter. Det betyder att spelet måste ladda ner filer regelbundet och så småningom måste du logga in med din Google Play-profil för att kunna spela mot andra.

(Android / iOS)

Oceanhorn

Den första delen av Oceanhorns berättelse är gratis att spela. Därefter måste du köpa hela spelet. Det är dock värt det när man tänker på hur mycket tid och tanke som har gått med i designen och berättelsen om Oceanhorn. Fans av Zelda-spel kommer verkligen att uppskatta detta smarttelefonspel. Spelets mekanik är väldigt enkelt och du kan snabbt behärska. Du flyttar din karaktär genom att dra fingret över skärmen. Precis som i Zelda finns det också massor av vaser här med belöningar gömda i dem om du bryter dem. Du kastar vaser och fat genom att trycka på åtgärdsknappen och svepa över skärmen. Genom att slutföra uppdrag samlar du in liv, mynt och går vidare i historien om Oceanhorn.

(Android / iOS)

Hjärtsten

Hearthstone är ett kortspel där du spelar mot fiktiva motståndare. Du bygger ditt eget däck med alla slags monster, actionkort och trollformler som skadar din motståndare. Dina hälsopoäng avgör vem som vinner och spelkort kostar manapoäng. Du vinner spelet genom att strategiskt använda kort och därigenom skada din motståndare. Ju fler gånger du vinner, desto fler kort får du som belöning. Gränssnittet för detta spel är tydligt och förklaringen är enkel, du kommer att få tag på det på nolltid. Det gör Hearthstone till ett perfekt spel att spela däremellan.

(Android / iOS)

Harry Potter Wizards Unite

Harry Potter och Pokémon Go-fans har fått vänta ett tag på det här smarttelefonspelet, men nu är det verkligen där: Harry Potter Wizards Unite är ett liknande spel som Pokémon Go, men ligger i Harry Potter-världen. Varelser från den magiska världen har rymt i vår Muggle World och du måste spåra och fånga dessa varelser och avvikelser. Spelet är kul att komma ut genom dörren men har några små nackdelar: du måste göra mycket i spelet så att du inte riktigt gör framsteg. Och vi menar det bokstavligen: du måste gå igenom den verkliga världen för att fånga magiska djur. Att fånga kan ta en hel del tid, men riktiga Harry Potter-fans låter inte detta stoppa dem.

(Android / iOS)

Dr. Mario World

För dem som gillar ett kort och tillgängligt spel med en nostalgisk atmosfär, säger Dr. Mario World det perfekta spelet. Med klassisk Nintendo-musik och karaktärer från Mario-världen är detta ett roligt och underhållande spel. I spelet måste du besegra virus genom att fånga dem med piller. Det är ett slags tetris blandat med 4-i-rad med olika nivåer som du kan spela. Så för dem som fortfarande har Candy Crush på sin telefon: Dr. Mario World är den nya och nostalgiska ersättaren!

(Android / iOS)

Trivia Crack 2

Trivia Crack 2 är naturligtvis efterträdaren till den första versionen av Trivia Crack och är vanligtvis avsedd som spel för smartphones är avsedd: du kan spela det enkelt och ansluta till dina vänner. Denna andra del ger dig tillgång till en ännu större databas med frågesportfrågor att spela med vänner eller främlingar. Du kan välja mellan tre lägen: det klassiska läget där du snurrar på ratten och får en fråga från en av de sex kategorierna. Vissa kategorier är sport, historia och underhållning. Genom att matcha tre frågor i rad låser du upp en karaktär. Den som vinner alla sex karaktärer först vinner spelet. Dessutom kan du också välja mellan tornduelläget och den dagliga utmaningen. Varje läge låter dig spara för andra aspekter av spelet, vilket gör det extra roligt och omfattande.

(Android / iOS)

Pocket City

Pocket City är beroendeframkallande, det kommer du att märka omedelbart. I den här smartphoneversionen av Sim City bygger du din egen stad där du måste bygga hus, vägar och anläggningar. Du fortsätter att utöka din stad med varje ny byggnad. Naturligtvis måste du också hålla ett öga på dina inkomster och utgifter. I ovanstående diagram kan du hålla reda på vilka anläggningar och byggnader som behövs för att ta din stad till nästa nivå. Så du kan fortsätta bygga praktiskt taget i Pocket City och det gör att du knappast kan lägga bort spelet.

(Android / iOS)

Oddmar

Oddmar är ett spel om de gamla vikingarna. Spelet är blandat med vackert animerade filmer om lilla Oddmars liv. Oddmar är, som namnet antyder, lite utanför (Viking) båten. Han gillar inte att slåss, vilket är normalt med de grova vikingarna. En dag får han dock en magisk gåva från en älva, den gåvan måste garantera sin plats i Valhala. Det sista spelet är en plattformsspelare där du hoppar genom nivåerna med Oddmar. Kontrollerna är enkla och du behöver bara dina två tummar för att komma igång med Oddmar. Detta betyder, till skillnad från de andra spelen som nämns i den här artikeln, att detta spel är mindre lämpligt att spelas på en surfplatta.

(Android / iOS)

Stranger Things: The Game

Stanger Things: Spelet ser ut precis som du kan förvänta dig av ett Stranger Things-spel. Med ett pixelerat 80-talsutseende och den berömda Stranger Things-melodin påminner det om ett gammalt arkadspel, men för din smartphone. Spelet börjar med att Hopper fick meddelandet att de fyra killarna från Stranger Things har försvunnit. I gammaldags Nintendo-stil letar du efter de försvunna barnen. Mekaniken i detta spel är självförklarande och du dras omedelbart in i historien som utvecklas på ett lugnt sätt. Perfekt för dem som gillar ett bra men tillgängligt spel med en spännande och äventyrlig inställning.

(Android / iOS)

Högfärd

Vain Glory är ett spel för oss som älskar att hålla fast vid ett spel och behärska alla tips och tricks. För att kunna spela Vain Glory framgångsrikt måste du spendera mycket tid på att lära dig mekaniken. Du kan så småningom bygga själv, där du kan välja mellan olika faktorer. I själva spelet kan du köpa nya vapen för att göra din karaktär bättre. Du spelar varje uppsättning mot en live-spelare. Ditt mål är att komma över kartan framför din motståndare och förstöra Vain Crystal där. Eftersom det är ett ganska intensivt spel kräver det något av din smartphone. Det är därför tillrådligt att inte spela detta spel på äldre smartphones.

(Android / iOS)