Equalizer APO med Peace Equalizer - Högre och lägre

I listan över funktioner som vi fortfarande saknar i Windows 10 har modern volymhantering redan diskuterats. Men det är inte allt, en bra equalizer saknas också. Om musiken du spelar på din dator behöver en liten korrigering i låga eller höga toner finns det inget sätt att korrigera det i Windows. Som med volymhantering finns det också en bra lösning för detta problem.

Equalizer APO med Peace Equalizer

pris

Gratis donation via SourceForge-webbplatsen

Språk

Engelska / tyska (Equalizer APO), nederländska (Peace Equalizer)

OS

Windows 10

Hemsida

//sf.net/projects/peace-equalizer-apo-extension //sf.net/projects/equalizerapo 10 Poäng 100

  • Fördelar
  • Ljudkonfiguration
  • Stöd upp till nio högtalare
  • Användarvänligt tack vare Peace Equalizer
  • Bra online wiki
  • Fri
  • Negativa
  • Inte ett typiskt Windows 10-utseende

Helge Klein uppnådde en gång evig berömmelse med SetACL, ett program för hantering av användarrättigheter. Numera bloggar han främst och där uppmärksammades kombinationen Equalizer APO och Peace Egualizer. Den första är den verkliga utjämnaren, den andra är ett grafiskt skal för den utjämnaren. Båda produkterna tillverkas under öppen källkod GNU-licens och är tillgängliga som gratis nedladdning från SoureForge. Installationen startar logiskt med Equalizer APO. En enkel installation som görs när programmet låter dig bestämma enheterna för att spela och spela in ljud. Equalizer APO erbjuder en grafisk representation av fördelningen av ljudet över olika band som du direkt kan interagera med med musen, samt ett stort antal filter och alternativ.Lyckligtvis kan konfigurationer skrivas till textfiler och återanvändas. Det är ett "nördigt" program som ändå knappast kräver några systemresurser.

Peace Equalizer

För att göra det lättare att använda finns det en utmärkt online-wiki och Peace Equalizer. Peace Equalizer är ett Windows-gränssnitt för Equalizer APO som ger användargränssnittet och enkel användning av APO till Windows 10-nivå. Det finns ett val mellan ett enkelt gränssnitt med endast skjutreglage och förinställningar, och ett fullständigt gränssnitt med alla funktioner som att spara konfigurationer och välja uppspelningsenheter. Även om hela gränssnittet verkligen är mindre enkelt, är det även en förbättring av vad APO erbjuder som standard. Dessutom gör Peace Egualizer APO-verktyget på holländska. Dessutom är det plötsligt väldigt enkelt att växla mellan förinställningar, du kan enkelt avmarkera irrelevanta förinställningar,tilldela genvägar och säkerhetskopiera eller återställa konfigurationen (användbart om en Windows 10-uppdatering bryter ner saker). Peace stöder upp till nio högtalare via stereo upp till 5.1 och 7.1 och en omfattande filterpanel. Peace Equalizer gör bara APO mycket bättre.

Slutsats

Att lägga till funktioner som Equalizer APO till Windows är ett måste för alla som spelar musik via sin dator. Det är dock Peace Equalizer-gränssnittet som gör programmet riktigt användbart. Den holländska programmeraren Peter Verbeek som tillverkar och underhåller det förtjänar all heder för detta. En frivillig donation för långvarig användning är verkligen i ordning, även om den saknar det specifika utseendet på Windows 10.