Det bästa av 2017: Bärbara datorer

Hjälp med att köpa din nästa bärbara dator är alltid välkommen. Eftersom varje år släpps många nya modeller så att du snart inte kan se skogen för träden. Även i år testade vi olika modeller. Vi tyckte att dessa var de bästa bärbara datorerna 2017, från billiga till (peppar) dyra.

Acer Aspire ES1-533-P1SA

Tips: De flesta bärbara datorer i den här översikten finns ofta också i dyrare eller billigare variationer. Var noga med att ha det i åtanke!

Läs därför också: Vad man ska vara uppmärksam på när man köper en bärbar dator.

Om du har en begränsad budget är Acer Aspire ES1-533-P1SA på rätt plats. Denna modell kom ut som den bästa all-round i testet när vi tittade närmare på de bästa bärbara datorerna under 600 euro tidigare i år. Låt inte Pentium-processorn skjuta dig för mycket, det är tillräckligt snabbt för de flesta grundläggande uppgifter idag.

Anledningen till att denna bärbara dator var särskilt uppskattad är dess utmärkta batteritid. Det finns också 6 GB RAM-minne tillgängligt och 256 GB ledigt utrymme på den inbyggda SSD-enheten. Skärmen är full-hd. Allt som allt kan du köpa en mycket anständig modell för mindre än 500 euro, så länge du inte tänker spela på den.

Läs mer om Acer Aspire ES1-533-P1SA här.

Lenovo Ideapad 510S

Har du lite mer att spara för en bärbar dator men vill ändå inte spendera för mycket? Sedan kommer Ideapad 510S att visas. Den här kom också bra ut i ovanstående test, som den "sexigaste bärbara datorn". Inte obetydligt heller. Den här anteckningsboken är väldigt tunn och lätt, vilket alltid är ett plus om du ofta reser med den.

Du kan också förvänta dig mer kraftfulla specifikationer för tilläggskostnaden. Processorn i tjänst i det här fallet är till exempel en Core i3-processor från Intel. Det finns en 256 GB SSD, som också är lätt att ändra. Om du fortfarande behöver lite extra utrymme. Det finns 4 GB RAM-minne tillgängligt. Ett bra val för älskare av mindre storlek.

Läs hela Ideapad 510S-recensionen här.

Acer Aspire 7

För Aspire 7 från Acer gör vi ett stort hopp i priset, men det här är också en bärbar dator för de stora konsumenterna. Exempelvis är i7-processorn från Intel tillräckligt snabb för de flesta uppgifter, medan den här bärbara datorn också har ett dedikerat grafikkort. Nämligen GTX 1050 från Nvidia. Du spelar inte de senaste spelen i de högsta inställningarna med det, men du kommer till ett slut.

Förutom en 256 GB SSD - krävs för en snabb start av Windows 10 - finns det också en 1 TB hårddisk där du kan lagra fler filer. Inte mindre än 12 GB RAM säkerställer också att den här modellen fungerar mycket smidigt. Slutligen sticker 15,6-tumsskärmen ut i positiv mening på grund av dess utmärkta betraktningsvinkel.

Läs hela Acer Aspire 7-recensionen här.

Medion Erazer X7853

Letar du efter en bärbar datorspel? Var beredd att betala en rejäl summa pengar ändå. I år märkte vi ett slående varumärke, nämligen Medion. Det företaget har inte den bästa banan, men lämnar fortfarande ett gott intryck med sin första bärbara datorspel. Erazer X7853 är verkligen en modell att tänka på i din sökning.

Tja, vad får du för det rejäla köpeskillingen? I vilket fall som helst en 17,3-tums skärm med full HD-upplösning. Här finns också en 256 GB SSD och en 1 TB hårddisk. Men wafer-kraften ligger i kombinationen av processor (Core i7), grafikkort (GTX 1070) och RAM (16 GB RAM). Inte illa, men det är också möjligt för priset.

Läs hela Medion Erazer X7853 recension här.

Apple MacBook Pro (2017)

I kategorin "dyraste" (men har nu sjunkit i pris) tävlade två bärbara datorer i denna översikt om en plats i denna topp 5. Surface Pro från Microsoft och MacBook Pro från Apple. Vår preferens går ut på den senare. För om du kan spara så mycket pengar för en bärbar dator, är den bärbara datorn från Apple bara mycket bra.

2017-versionen av MacBook Pro liknar väldigt mycket den från 2016. Men naturligtvis finns det några förbättringar under huven, vilket gör den nya varianten cirka 20 procent snabbare. Touch Bar är fortfarande främst en gimmick, men vad den verkligen inte är är skärmen. Retina-skärmen med en upplösning på 2560 x 1600 pixlar är 'helt enkelt en bild'.

Läs hela Apple MacBook Pro 13-tums Touch Bar 2017 recension här.