Överför foton från din iPhone till din Windows 10-dator

Om du har en iPhone är det användbart om du kan visa de foton du har tagit med den på din dator. På det sättet kan du till exempel redigera dem ytterligare med mer avancerad programvara. Här visar vi två sätt att överföra bilderna på din iPhone till din Windows 10-dator.

Det är användbart att kunna se och redigera de foton du har tagit med din iPhone på din dator. Här visar vi dig hur du överför dina foton till din dator med Photos-appen i Windows 10 och File Explorer.

Som förberedelse är det viktigt att du installerar iTunes på din dator så att din iPhone kan kommunicera ordentligt med din dator även om du inte använder iTunes för att överföra bilderna. Du behöver också en USB-kabel för att ansluta din iPhone till din dator.

Importera foton med appen Foton

Windows 10: s inbyggda Photos-app låter dig massöverföra foton från din iPhone till din dator. Anslut din iPhone till din dator med USB-kabeln. Öppna appen Foton och klicka på ikonen som du kan importera foton längst upp till höger. Detta är en rektangel med en nedåtpekande pil ovanför.

Välj de foton du vill importera. Du kan välja att ta bort bilderna från din iPhone just nu, men det rekommenderas att du inte gör det bara för att vara på den säkra sidan. Klicka sedan på Importera .

De foton du just valt finns nu i appen Foton. Du kan nu också komma åt dem från Utforskaren genom att gå till mappen Bilder i din användarmapp.

Importera foton med Windows Explorer

Om du föredrar att använda Windows Explorer är det också möjligt. Det här sättet kräver lite mer arbete, men det ger dig mer frihet.

Öppna Utforskaren och klicka på Den här datorn på den vänstra panelen . Klicka sedan på din iPhone i listan och navigera till \ Internal Storage \ DCIM . Välj mapp (ar) och foto (er) som du vill överföra och kopiera dem till önskad mapp på din dator.