På så sätt kan du också använda Google Authenticator på din nya telefon

Har du nyligen köpt eller ska du köpa en ny telefon? Då vet du vad du kan förvänta dig: den stora migrationen av alla appar som finns på din gamla smartphone. En av dessa applikationer bör vara Google Authenticator, en app för den viktiga tvåstegsverifieringen. Om du inte vet exakt hur du överför appens data från en telefon till en annan, läs vidare.

För att migreringen ska lyckas behöver vi både appen på din nya telefon och en dator. Så se till att du också är vid en dator medan du överför. Installera appen Google Authenticator på din nya telefon (Android eller iOS) och gå sedan till ditt Google-konto på en dator. Logga in med dina personuppgifter och gå till avsnittet Säkerhet till vänster i menyn . På denna sida ser du rubriken Logga in på Google . Nedan hittar du tvåstegsverifiering . På den sidan finns rubriken Authenticator-appen , med under den, i blått Ändra telefon .

Google Authenticator: byt telefon

När du klickade på länken kommer webbplatsen att gå igenom processen steg för steg. Först blir du tillfrågad om du använder en iPhone eller Android. Då visas en QR-kod. Öppna nu applikationen på din nya smartphone och tryck på knappen för att skanna en streckkod. Först måste du ge åtkomst till kameran på din telefon, men efter det kan du skanna koden. En sexsiffrig kod visas nu på skärmen. Du måste fylla i den på Google-sidan.

Ett barn kan tvätta! Du är nu i princip klar. Detta gäller dock bara ditt Google-konto. Om du också använder Google Authenticator-applikationen för andra tjänster och webbplatser (något vi rekommenderar) måste du inaktivera och återställa tvåstegsverifieringen per tjänst. Du kan bara använda din nya telefon så länge alternativet är avstängt först, annars faller det tillbaka till din gamla smartphone. Så om du planerar att radera appen på din gamla smartphone, gör det bara när du har lagt till tjänsten på din nya telefon.