Xiaomi Mi 9T Pro - Beastly kraftfull

En smartphone från den kinesiska Xiaomi har bara diskuterats och nästa är redan tillkännagiven. På samma sätt med denna Xiaomi Mi 9T Pro, som kommer att släppas tillsammans med den vanliga Xiaomi Mi 9T. Låt inte det förvirrande erbjudandet från Xiaomi skrämma dig bort, för den här smarttelefonen är också mycket värt.

Xiaomi Mi 9T Pro

Pris € 429, -

Färger Svart, blå, röd

OS Android 9.0 (MIUI 10)

Skärm 6,4 tum amoled (2340 x 1080)

Processor 2,8 GHz octacore (Snapdragon 855)

RAM 6 GB

Lagring 64 eller 128 GB

Batteri 4000 mAh

Kamera 48, 8, 13 megapixel (bak), 20 megapixel (fram)

Anslutning 4G (LTE), Bluetooth 5.0, WiFi, GPS, NFC

Storlek 15,7 x 7,4 x 0,9 cm

Vikt 191 gram

Annan fingeravtrycksscanner bakom skärmen, USB-C, dubbelt SIM-kort, 3,5 mm-uttag

Webbplats //www.mi.com/en 9 Poäng 90

  • Fördelar
  • Kamera
  • Komplett
  • Pris kvalitet
  • Kraftfull
  • Negativa
  • Fingeravtrycksläsare
  • Miui-programvara

Xiaomi är inte den enda smartphone-tillverkaren som släpper ut så många smartphones, så du kan inte se skogen för träden. Huawei och Honor har en hand, men även Samsung, till exempel. Denna Xiaomi Mi 9T Pro är den fjärde medlemmen i Mi 9-familjen, bredvid Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9T och den ännu billigare Xiaomi Mi 9SE. Dessa enheter var särskilt anmärkningsvärda för deras extremt bra pris-kvalitet-förhållande. Inte överraskande är detta också den starka sidan i denna Pro-version. Faktiskt. Denna Xiaomi Mi 9T Pro är den bästa smarttelefonen från Xiaomi som jag har testat hittills. Kanske den bästa smarttelefonen i sitt prisklass.

Mi 9T vs. Mi 9T Pro

Pro-versionen är något kraftfullare och snabbare än den vanliga Mi 9T. Den här versionen har också en bättre kamerasensor (Sonys IMX 586), som också finns på dyra smartphones som OnePlus 7 Pro. Denna 48 megapixellins fick nyligen ett hedervärt omnämnande i vårt smarttelefonkameratest, även om fotoresultaten naturligtvis beror på tillverkarens justering. Du kan läsa mer om hur Xiaomi gör i detta avseende.

Pro-versionen har den snabbaste Snapdragon-processorn just nu, Snapdragon 855. Detta ger en märkbar hastighetsskillnad. Speciellt om du kör tyngre appar och spel. Det är ingen överraskning att Mi 9T Pro är lite dyrare än den vanliga 9T: 429 euro jämfört med 349. Detta högre pris är dock helt värt det.

Du ser inte skillnaden mellan 9T och 9T Pro på utsidan. Enheterna ser identiska ut och samma (mycket solida) skärmpanel har använts. Xiaomi vet hur man använder hela enhetens framsida för skärmen, tack vare tunna skärmkanter och en popup-kamera. En fingeravtrycksläsare placeras under skärmen. Tyvärr är fingeravtrycksskannern på den här telefonen också mycket mindre korrekt och snabb än en fysisk fingeravtrycksläsare.

Race Monster

Pro-variantens utseende kan vara identisk med den vanliga 9T. I riktmärkena och i daglig användning kommer du att märka en stor skillnad till förmån för Pro. Dessa riktmärken är mycket över med den vanliga Mi 9. Förvirrande. Ändå är Snapdragon 855 med 6 GB RAM helt bra, särskilt inom prisklassen. Du får också 64 GB (utbyggbart) lagringsutrymme och det finns en version med 128 GB lagringsutrymme, som du kan köpa för 449 euro.

En liten skillnad med den vanliga Xiaomi Mi 9 är dock att Pro-versionen har en märkbart längre batteritid på grund av det stora batteriet. Beroende på din användning räcker batteriet ungefär en och en halv dag. Med lite sparsam användning, kanske två. Laddning är supersnabb med snabbladdaren, tyvärr är trådlös laddning inte möjlig.

Xiaomi Mi 9T Pro har också ett 3,5 mm-uttag så att du helt enkelt kan ansluta dina hörlurar eller högtalare.

Kameror

Jag hade också ett déjá-vu-ögonblick när jag testade kamerorna. Mi 9T Pro har tre kamerasensorer, med 48 megapixellinsen (IMX 586) som huvudlinsen som tar de bästa bilderna. Dessutom har en 8-megapixel teleobjektiv och en 13-megapixel vidvinkelobjektiv placerats. Det är nästan identiskt med Xiaomi Mi 9, som har en något bättre vidvinkelobjektiv. Teleobjektivet och vidvinkelobjektivet gör Mi 9T Pro till en mångsidig kamerasmartphone där du kan zooma in och ut genom att byta objektiv.

När det gäller kameran får Xiaomi också bra poäng här. Naturligtvis mäter den här kameran inte de bästa kamerans smartphones för tillfället från Samsung, Google och Huawei. För denna prisklass får du dock en mångsidig kamera som tar bra foton. Det är inte förvånande, för Sony-sensorn som används finns på många smartphones i samma eller i dyrare prisklasser. Xiaomi vet också hur man finjusterar den här sensorn.

De tre zoomnivåerna på Xiaomi Mi 9T Pro.

Miui

Då har vi nu kommit fram till den enda allvarliga bristen i Xiaomi Mi 9T Pro. Miui-skalet som Xiaomi rullar ut över sina smartphones är många steg tillbaka från Android-basen det är baserat på. Bloatware och andra former av reklam är inbyggda, det faktum att du kan stänga av annonser och stänga av vissa appar är en trasa för blödningen. Operativsystemet är också mindre stabilt och appar som körs i bakgrunden stoppas alldeles för aggressivt, så att till exempel fitness- och VPN-appar inte fungerar ordentligt. Android One är ett smutsigt ord för många kinesiska smarttelefontillverkare, men hade Xiaomi erbjudit det på denna 9T Pro, kan den här smarttelefonen ha fått maximal poäng.

Alternativ till Xiaomi Mi 9T Pro

De bästa alternativen till Xiaomi Mi 9T Pro? De kommer från den kinesiska tillverkaren själv. Den tidigare nämnda Xiaomi 9T ser identisk ut, men har något mindre kraftfulla specifikationer och en mindre bra kamera för några tiotals mindre. Xiaomi Mi 9 har liknande specifikationer, en lite bättre vidvinkelkamera ... Men är mindre komplett på grund av dess saknade ljudanslutning. De som har för mycket problem med Xiaomis mjukvaruskal bör överväga Google Pixel 3A. Även om du kompromissar med specifikationer och design med den här telefonen, har du en ren Android-version och en fantastisk kamera med den här smarttelefonen.

Slutsats: köp Xiaomi Mi 9T Pro?

Var inte förvirrad av utbudet av alla de olika smartphones från Xiaomi som är svåra att skilja från varandra. Xiaomi Mi 9T Pro är den bästa och mest kompletta smarttelefonen som Xiaomi erbjuder och sätter dyra märken som Samsung, Apple, OnePlus, Huawei och Sony till skam genom att erbjuda en smartphone till ett mycket bättre pris som inte kompromissar i något område. behöver göra. Jag kommer inte heller att skära ord: Xiaomi Mi 9T Pro är en av de bästa smartphone-erbjudanden du kan hitta.